Haydi beyler mutfağa - Haber 1Haber 1

Haydi beyler mutfağa

14 Ocak 2012 - 13:02

ABONE OL
roberto_bassi.jpgBu haftasonu size yeme içme hallerinden bahsedeceğim…
Barilla makarna yeni “Selezione Oro Chef” serisini tanıtmak için italya’nın dünyaca ünlü şeflerinden ve aynı zamanda Academia Barilla’nın baş şefi Roberto Bassi ile Sabancı Müzesi Seed Event Center’de bir sunum düzenledi.
İtalya’nın uzman şefleri ile birlikte geliştirilen bu seri, yüksek kaliteli durum buğdayı sayesinde her zaman aranılan “al dente” dokuyu koruyarak makarna severlere eşsiz bir lezzet sunuyor. Ön pişirmede bile parlak altın rengini, iştah açıcı görünümünü ve sos tutma özelliğini koruyan Selezione Oro Chef serisinin Spaghettini, Spaghetti, Bavette, Farfalle, Rigatoni Romani, Casarecce Siciliane, Penne Rigate, Pennette Rigate, Fusilli ve Orecchiette Pugliesi olmak üzere 10 farklı çeşidi bulunuyor.
Şef Roberto Bassi ürün hakkında detaylı bilgiler vererek biz katılımcılara birbirinden lezzetli menüler hazırladı. Ben de ortamdaki şeflerin hep erkeklerden oluştuğunu görünce bugünkü yazımda beyleri mutfağa davet etmeye karar verdim.
Bariila aynı zamanda Türkiyede Filiz, Wasa ve Gran Pavesi markalarının da üretimini üstlendiği için işiniz kolay tek yapmanız gereken makarnalarınızı alıp güzel bir tarifle ev halkını büyülemek. “Tarifi nerden bulalım Hülya onunla mı uğraşacağız” derseniz işte size güzel ve kolay bir zeytinli ve peynirli spagetti tarifi fakat “valla haftasonu hiç uğraşamam” diyorsanız o zaman yolunuz Kanyon AVM de ki SoSa restorana düşürün; makarnanın ve diğer lezzetli seçeneklerin tadına varın…
Benden söylemesi afiyet olsun..
PEYNİRLİ VE ZEYTİNLİ SPAGETTİ

MALZEMELER
Çubuk makarna(1 paket),
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı),
Fesleğen (1 demet)
Siyah zeytin (15-20 adet çekirdeksiz),
Beyaz peynir (250 gram),
Kuru domates (10 adet),
Domates (2 adet),
Sarımsak (4 diş),
Tuz (2 tatlı kaşığı},
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı)

HAZIRLANIŞI
1 Bir tencerenin içine yarısına kadar su doldurun ve kaynatın içine bir tatlı kaşığı tuz atarak spagettileri içine atın. 10 dakika haşlayın.
2 10 adet kuru domatesi ince ince dilimleyin. 1 demet fesleğeni ince ince dilimleyin. 2 adet önceden kabukları soyulmuş domatesi ince ince dilimleyin. 4 diş sarımsağı aromalarını daha çok vermeleri için önce ezin, arkasından ince ince dilimleyin. Beyaz peynirleri küp küp doğrayın.
3 Bir tencerenin içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve önceden dilimlediğiniz sarımsakları koyarak karıştırın. Arkasından önceden dilimlediğiniz kuru domatesleri, fesleğeni, çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinleri ve domatesleri ekleyin.
4 Bu karışımı yaklaşık 3-4 dakika pişirdikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin.2-3 dakika daha pişirerek altını kapatın.
5 Başka bir kabın içinde haşladığınız makarnaları süzerek sos tenceresinin içine boşaltın. Üzerine önceden dilimlediğiniz beyaz peynirleri ilave edin, karıştırın, uygun bir tabağa koyarak servis edin.


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.