Ödüle doymayan holding: AKFEN - Haber 1Haber 1

Ödüle doymayan holding: AKFEN

02 Kasım 2011 - 15:51

ABONE OL

Bu köşeden size daima güzel şeyleri dile getirerek gerek hayatın içinden gerekse ekonomi dünyamızdan çalışkanlık ve başarı öykülerini aktarmak, anlatmak ekonomi dünyamızın olan bitenini duyurmak en büyük arzum…

Hepimizin moral yaratacak, bize geleceğe inanmamızı sağlatacak haberlere ihtiyacımız var.

Bugün sizlerle onlardan birini Akfen Holding ve Akfen GYO’yu konuşacağız. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO’lar) son yılların parlayan yıldızları; ancak bunların içinde Akfen GYO son dönemde ardı ardına aldığı ödüllerle büyük bir fark yarattı.

odule_doymayan_holding_akfen.jpgÖnce yurt dışından Akfen Holding’le beraber 2010 yılı Faaliyet Raporları; iletişim sektöründe uluslararası alanda prestij sahibi iki ayrı yarışma olan ‘Amerikan İletişim Profesyoneller Ligi (LACP) Spotlight Ödülleri‘ ve ‘MerComm Galaxy Ödülleri‘ nde “Platin” , “Altın” ve ”Bronz” olmak üzere, toplamda beş ödül kazandı.

Amerikan İletişim Profesyoneller Ligi (LACP) tarafından düzenlenen “Küresel İletişim Yarışması 2011 Spotlight Ödülleri“nde; Akfen Holding ve Akfen GYO faaliyet raporları jüriden aldığı yüksek oy ile “Holding” ve “Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı” kategorilerinde sırasıyla “Altın” ve “Platin” ödüllerini alırken Akfen GYO Faaliyet Raporu tüm sektörlerdeki yarışmacılar arasında ”En Alımlı Rapor Bronz Ödülü”ne hak kazandı..

Bu ödüller içerik olarak son derece önemli ödüller şöyle ki; öyle üç beş değil tam 12 ülkeden 1500’den fazla başvurunun yer aldığı LACP Spotlight Ödülleri‘nde, Akfen Holding 2010 Faaliyet Raporu “Holdingler” kategorisinde jüri üyelerinden 100 üzerinden 98 puan alarak “Altın Ödül” aldı. Aynı yarışmada Akfen GYO 2010 Faaliyet Raporu da ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ kategorisinde 100 üzerinden 99 puan alarak “Platin Ödül” alırken tüm yarışan adaylar arasında ‘En Alımlı Rapor’ kategorisinde de ”Bronz Ödül” e hak kazandı.

Ayrıca tüm kategorilerde dünya çapında yarışmaya katılan 1500 aday arasından seçilen en iyi 100 faaliyet raporu arasında da Akfen GYO 2010 Faaliyet Raporu 25’inci sırada yer alırken Akfen Holding 2010 Faaliyet Raporu ise 47’inci sıraya yerleşti…

odule_doymayan_holding_akfen_1.jpgAkfen’in Değer Yaratan Doğası
Havaalanı yapımı ve işletmeciliği, deniz liman işletmeciliği, su dağıtım ve atık su arıtma hizmetleri, enerji, deniz ulaşımı, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Akfen Holding’in başarılarının odağında “şeffaflık” ilkesi yer aldı.

İş süreçlerinin her aşamasında temel aldığı şeffaflık ilkesini “2009 Yılı Faaliyet Raporu’nda ana tema olarak ayrıntılandıran Akfen, geçtiğimiz yıl Amerikan İletişim Profesyoneller Ligi jüri üyelerince “Holding” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. Akfen, şeffaflık ilkesine bağlılığını, uyguladığı tüm faaliyetlerinde 2010 yılında da artırarak sürdürdü. Sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda, yatırımdan, yönetim ilkelerine kadar tüm iş süreçlerinde önemli başarılara imza atan Akfen Holding, 2010 Yılı Faaliyet Raporu’nu yine şeffaflık ilkeleri ile sunuyor.

Rapor, doğanın röntgenini çeken Amerikalı fotoğraf sanatçısı Albert Koetsier’in şeffaf doğa çekimleri üzerine kurgulandı. Koetsier’in X-ray cihazıyla fotoğrafladığı doğadaki bitkilerden ve diğer canlılardan oluşan özgün karelerinde her bir nesne şeffaf ve görünebilir bir form alıyor. Şirket faaliyetlerinin, şeffaf fotoğraflar eşliğinde açıklandığı rapor, Akfen’in doğasını da bir fotoğraf karesinin netliğiyle ortaya koyuyor.

odule_doymayan_holding_akfen_2.jpgAkfen GYO’da faaliyet “7/24”
Gayrimenkul sektöründe stratejik ortağı Accor Grubu ile uluslararası standartlarda şehir otelciliği alanında uzmanlaşan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı başarı stratejisini “2010 yılı Faaliyet Raporu”nda açıklıyor.Tüm yatırımları gece-gündüz, 7/24 çalışan Akfen GYO’nun “2010 Faaliyet Raporu”nda görsel konsept “kapı kartları” oldu. 2010 yılına ait önemli mesajların otel çağrışımı yapan kapı kartlarına yazılarak hazırlandığı rapor, Akfen GYO’nun sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda attığı adımlara ışık tutuyor.

Nitekim bu ışık öyle bir alanı aydınlatmış ki son olarak Euromoney Dergisi’nin Türk Gayrimenkul Sektörü’nün en iyilerine 19 kategoride verdiği ödüllerden En İyi Otel/Konaklama kategorisinde Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aldı.

Ödüller, 2011 kapsamında, dünyanın 7 bölgesi ve 53 ülkesinde uzmanlara yöneltilen sorular sonucu Türkiye’den de 55 kuruluşun katımılıyla gerçekleştirilen araştırma neticesinde toplam 19 kategoride sektörün en başarılı oyuncularını belirledi.

Tüm faaliyet alanlarında ayrıcalıklı bir başarı gösteren Akfen Holding ve Akfen GYO’nun bu başarılarının diğer şirketlere de örnek olması ve sirayet etmesi dileğiyle yeni güzel şeylerde buluşalım…

Hülya Deniz
www.twitter.com/hlydnzz
hulya@kmedya.com
hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.