Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.. - Haber 1Haber 1

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..

15 Temmuz 2011 - 13:50

ABONE OL

Toplumda yaygın olarak ‘’Allah düşürmesin eksiliğini de göstermesin ‘’ denen durumlar
vardır polise , adliyeye ve doktorlara pek düşmek istemeyiz ama ihtiyaç halinde var olsunlar , adil olsunlar, yanımızda olsunlar isteriz . Hele de doktorlarımız, hastanelerimiz iyi yetişmiş ve tam donanımlılarsa sağlığımıza hızla kavuşuyorsak bizden şanslısı ‘’zengin” i var mıdır .

Bu duruma en iyi örneklerden biride tam 18. yıl önce kurulan MEDİCAL PARK hastaneler grubu . Grup Elazığ’da 348 Van’da 385 kişi Samsunda 582 Ordu’da 427 kişi gibi örneklendirebileceğimiz bazı Anadolu şehirlerinde en çok istihdam yaratan AŞ lerden biri olma özelliğine sahip. Şimdi yeni atılımlar yaparak güzel şeylere imzasını atıyor . İstanbul da yaptıkları toplantıda Türkiyenin sağlık alanında bir marka olduğuna değinen MEDICALPARK Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’nın açıklamalarına göre ; Bunlardan birincisi Ankara Çankaya , İzmir Karşıyaka ve İstanbul Ulusta açılacak hastanelerde yurtdışından beklentisi çok yüksek hastalara bir cazibe merkezi oluşturma amacındalar.

MEDICAL PARK hastanelerinin en önemli özelliklerinden birisi de organ nakli kemik iliği nakli gibi tıbbın zor alanlarında rol oynamak şimdi özel sektördeki ilk akciğer nakli merkezini Göztepe MEDICAL PARK’ta açacaklar . Sağlık turizmi konusunda da ülkemizin önünün açık olduğunu belirten Usta bu konuda da şunları belirtti : “Türkiye’de özellikle son 4-5 yılda Sağlık Bakanlığı, Hükümet ve özel sektör nezdinde önemli işler yapıldı. Sağlık turizminde şu anda ülkemizde başarılı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Eğer Türkiye bu konuyu ciddiyetle ele alırsa sağlık turizminde 5 yılda 5 milyar dolar gelir elde edebilir.

Biz de Medical Park Hastaneler Grubu olarak dünya ölçeğinde bir fotoğraf vermek istiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız yeni yatırımlarla Türkiye’nin hedeflediği bu gelirin yüzde 10’una talibiz , Sağlık turizmi alanında 2011 yılını yaklaşık 40 milyon dolar ile kapatmayı hedefliyoruz diyen Usta Özellikle kalp damar hastalıkları, organ nakli, kemik iliği nakli, kanser, beyin cerrahisi, ortopedi, tüp bebek, diş, estetik cerrahi, saç ekimi gibi branşlarda tedavi olmak için Medical Park Hastaneler Grubu’na yabancı hastalar geliyor. Şu anda Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Balkan ve bazı Afrika ülkeleri ile Doğu Bloğu’ndan Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi ülkelerden hastalarımız var. Ülke segmentimizi yeni hastanelerimizle daha da genişletmeyi hedefliyoruz diyerek sözlerini bitirdi

İkinci konu ise Profesör Dr. Osman Müftüoğlu ile yaptıkları işbirliği Kişiye özel tıbbi anlayışıyla Türkiye’de bir ekol haline gelen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Yaşasın Hayat klinikleriyle Medical Park ailesine katıldı. Acarkent Medical Park’ın hizmete girmesiyle birlikte Medical Park ailesine katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Medical Park Acarkent ve Ulus’ta ‘Kişiye Özel’ sağlık anlayışını geliştirmek için özel programlar uygulayacağını söyledi.

Prof. Dr. Müftüoğlu, günümüzde herkesin ileride karşılaşabileceği muhtemel sağlık sorunlarını öğrenmeyi ve bunlardan korunmak için kişisel bazı önlemler alarak sağlıklı, huzurlu ve formda bir hayat sürmeyi istediğini belirterek geleceğin tıbbının 3 P’de gizli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Müftüoğlu, yeni tıbbın, Predictive (öngürücü-tahmin edici), Preventive (koruyucu) ve Personel (kişiye özel) olması gerektiğini içeren bir konuşma yaptı .

Osman Müftüoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi: “Tıp, artık neredeyse ‘Kaç yıl ömrüm kaldı?’, ‘Biyolojik yaşım kaç?’ sorularına kesine yakın cevap verebilir hale geldi. Hatta genetik araştırmalar ve farklı genetik testlerle kendi geleceğimiz hatta bizden sonraki nesillerimiz için ciddi tahminlerde bulunmak mümkün. Yeni test ve incelemeler kalp krizini, beyin anevrizmasına bağlı felci, Alzheimer hastalığına bağlı bilinç kaybını, bazı kanserleri, diyabeti, obeziteyi sadece erken dönemde tanımamızı değil, onları yıllar önceden tahmin etmemizi bile mümkün kılabiliyor. Stres kaynaklı bedenimizin tükenme sınırını bile önceden belirleyebiliyoruz.”

Kişiye özel sağlık formülllerinin önemine de değinen Prof. Dr. Müftüoğlu, “Kişinin kültürüne, alışkanlıklarına özel yaklaşımlar geliştirmeliyiz. İşte Medical Park’ta ‘Yaşasın Hayat’ felsefesiyle getirmek istediğimiz de budur” dedi
MÜSİAD güzel şeyler yapmaya devam ediyor Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) koordinasyonunda, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Technopolis (Yunanistan) ve Hellenic Center (Yunanistan) işbirliği ile 12 aydır yürütülmekte olan “Yenilikçi Yöntemler ile Kayıtlı İstihdamın Teşviki – AB Trabzon Girişimi” projesi’nin sonuç bildirisi açıklandı bu bildiriye göre en fazla kayıt dışının olduğu Trabzon’da STK larla ve iş verenlerle yapılan toplantılarda kayıt dışının kayıt altına alınması konusunda büyük adımlar atıldı .

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI da güzel şeylerin içinde. Şöyleki Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Muammer Çoşkun ile yaptığım sohbette hükümetimizin kadın istihdamı konusunda çok teşvik edici olduğunu iş veren kadın çalışan tercih ettiğinde 24 ay işveren pirimini devletin ödediğini ama iş verenlerin bir türlü bu konuda aydınlanmak istemediklerini belirtti yaptıkları bilgilendirme toplantılarına yeterli katılımın olmamasının kendilerini üzdüğünü belirtti . Bizler bu pozitif ayrımcılıktan dolayı bakanlığımızı tebrik ediyoruz .
Yeni güzel şeyleri paylaşmak üzere .

HÜLYA DENİZ
www.twitter.com/hlydnzz

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.