Şanslı çiftçiler tarla ’gübre’ler - Haber 1Haber 1

Şanslı çiftçiler tarla ’gübre’ler

19 Ocak 2012 - 19:12

ABONE OL

Bugün sözüm ülkenin gerçek efendileri çiftçilerimize…
İklim ve ürüne göre yılın iki farklı döneminde gübreleme yapan çifçilerimiz bu dönemlerde ayrı bir şanslı olacaklar. Çünkü sektörün öncü kuruluşu GÜBRETAŞ 60. yılı vesilesiyle bir kampanya düzenledi. Bu kampanya. 1 Ocak-25 Haziran tarihlerini kapsayan ve 2012 yılının ilk satış kampanyası olan “Nar Gibi Kampanya” ile Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), çiftçi ve bayilerini hediye yağmuruna tutuyor.

sansli_ciftciler_tarla_gubreler.jpgTraktörden bilgisayara, ticari araçtan yurtdışı gezilerine kadar yüzlerce hediye verilecek olan Nar Gibi Kampanya’nın talihlileri 27 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak çekiliş ile belli olacak. İkramiyeler ise talihlilere 10 Eylül-26 Ekim tarihlerinde kazananlara teslim edilecek.
Kampanya tarihleri arasında çiftçilerin başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere GÜBRETAŞ bayilerinden tek seferde aldıkları her 500 TL ve katları tutarında GÜBRETAŞ katı gübresi için bir çekiliş hakkı elde ederken bayiler ise, kampanya boyunca toplamda yaptıkları her 15 bin TL ve katları tutarında GÜBRETAŞ katı gübresi alımı için bir çekiliş hakkı kazanacak.

2012 yılının ikinci yarısında ise ayrıca bir kampanya daha düzenlenerek, GÜBRETAŞ’ın rekorlarında pay sahibi olan çiftçi ve bayilerine yeni ödüller dağıtılacak. Temmuz ayında başlayacak olan yılın ikinci kampanyası ile 60. yıl satış kampanyaları 1 yıla yayılmış olarak, tüm tarım dönemlerini kapsayacak ve daha çok çiftçi kampanyadan yararlanmış olacak.

Kampanya vesilesi ile sohbet etme fırsatı bulduğumuz GÜBRETAŞ Genel Müdürü Mehmet Koca, 60 yıllık şirket tarihinin özellikle son yıllarında her açıdan büyük bir ivme yakaladıklarını belirtti. Koca, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olarak satış, pazar payı, ciro ve karlılık anlamında üst üste rekorlar kırdık. Bu kampanya ile bu başarımızda pay sahibi olan bayilerimize ve çiftçilerimize teşekkür etmek istedik. 55. yılımızda kampanyamıza 275 bin katılım olmuştu. Umuyoruz ki 2012 yılındaki kampanyalarımızla bu oranın çok üzerine çıkacağız” diye konuştu.

sansli_ciftciler_tarla_gubreler_1.jpgGübre fiyatlarındaki artışa ilişkin sorularımıza da Hammaddeler olan fosfat, potasyum ve azotun ülkemizde yeterli derece üretilmediğini ve bu yüzden dışarı bağımlı olunduğunu döviz kurlarında görülen değişikliğinde bu sonucu doğurduğunu belirtti.

İran’a yaptıkları Razi Petro Kimya yatırımınında gayet iyi gittiğini bölgedeki hareketlilikten olumlu yada olumsuz etkilenilse bile para transferlerinde Türk bankacılık sistemini kullandıkları için şu ana kadar bir sorun yaşamadıklarını aktardı. İrandaki bu yatırımın büyüklüğünü sorduğumuzda Razi Petro Kimyanın cirosunun 630 milyon karininsa 250 milyon dolar oldugunu ogrendik

Finans borsa işi yaptığım dönemlerde de pek sevdiğim yatırımcısına daima kazandıran Gübre Fabrikalarının bu guzel kampanyasını oncelikle çiftçilerimize sonrada sizlere duyurmak istedim. Bereketli topraklarımız daha da bereketlensin..

Yeni guzel seylerde bulusmak uzere..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.