Yunanistan, krizi fırsata çevirebilecek mi? - Haber 1Haber 1

Yunanistan, krizi fırsata çevirebilecek mi?

02 Ağustos 2015 - 13:45

ABONE OL

Komşu ülke Yunanistan, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Borç krizi içindeki Yunanistan, birkaç yıldır bu ağır sarmaldan kurtulmaya çalışıyor. Son olarak 2015 yılı başında yapılan seçimlerde radikal sol ittifak Syriza’nın karizmatik lideri Aleksis Çipras, “troyka” adı verilen Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’ye kafa tuttu. Radikal söylemlerle meydanlara çıktı, “kemer sıkma politikasına son”, “Borçlar ödenmeyecek” vaatleriyle, halka refah sözünü vererek iktidara gelmeyi başardı. Fakat aradan geçen sürede Çipras, dediklerinin hiçbirini yerine getiremedi, borçları ödeyemez hale geldi, iflas noktası ile karşı karşıya kaldı. Referanduma giderek büyük bir destek aldı, fakat çok daha ağır şartlarla “troyka”nın şartlarına boyun eğdi.

Yunanistan ve Yunan halkı, bugün çok zor durumda. Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney olarak Yunanistan’ı ve çok zor günler geçiren Başbakan Ameksis Çipras’ı büyüteç altına aldık. Yunanistan, kriz noktasına nasıl geldi? Çıkış yolu var mı? Bu noktada Türkiye-Yunanistan ticareti nasıl bir seyir izler? Fırsatlar, riskler neler? İşte bütün bu soruların cevabını Turcomoney Yayın Kurulu Üyesi, Avrupa Birliği’ni ve Yunanistan’ı çok iyi tanıyan, TAVAK (Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Avrupa Birliği ile yaptığı çalışmalarla adından sözettiren MÜSİAD eski Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat çok çarpıcı analiz yaptı. Yunanistan’ı anlamak isteyenler için rehber niteliğinde değerlendirmeler yaptı. Turcomoney Yazı İşleri Müdürü Hayreddin Turan ise Yunanistan’a gitti, halkın günlük yaşamı ile ilgili gözlemlerini sizin için kaleme aldı. Bu önemli dosyayı, mutlaka okumanızı öneriyoruz.

KOBİ’ler faktöringe koşuyor

7 Haziran seçimleri öncesindeki aylarda ve yaklaşık iki aydır koalisyon ile ilgili yaşanan belirsizlikler, piyasaları, iş dünyasını olumsuz etkiledi. Tahsil edilemeyen çek ve senet tahsilatında patlama oldu. Firmalar, nakit sıkıntısına düştü. Bankalar ise, şu sıralar firmalara kredi vermekte zorluk çıkarıyor, yüksek maliyetlerle finansman sağlıyor. İşte tam da bu noktada sürekli olduğu gibi KOBİ’ler faktöringşirketlerinin kapısını çalmaya başladı. Nakit akışını sağlayan faktöring sektörü, son yıllarda ve aylarda ciddi bir yükseliş içinde. Şeker FaktoringGenel Müdürü Yücel Akbulut, sektördeki gelişmeleri ve firmanın hedeflerini Turcomoney’eanlattı…

Patron olmak isteyenler, bu fuar sizi bekliyor…

Birçok insan kendi işini kurmak, patron olmak istiyor. Ama bu her zaman mümkün olamıyor. Zira sermaye gerekiyor ekip gerekiyor, tanıtım/reklam gerekiyor, satış/pazarlama gerekiyor. İşte bu noktada en önemli çözüm yolu, franchisingden geçiyor. Ekim ayında CNR’da yapılacak Bayim Olur Musun Fuarı’nda tanınmış, markalı firmalar, kendi işini kurmak isteyenlere bu imkanı sağlayacak, bu yolu açacak. Medyafors Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu, franchising sistemini ve bu fuarla ilgili detayları Turcomoney’e anlattı…

Dr. Yaşar Erdinç’ten portföy önerisi…

Turcomoney yazarı Dr. Yaşar Erdinç, Türkiye’nin önde gelen finans uzmanlarının başında geliyor. Erdinç, yatırımcılar için yol haritasını çizdi, ilginç bir portföy önerisinde bulundu. Bu önemli analizi de okumanızı öneriyorum.

Bu düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir ay diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.