Barış, huzur ve kardeşlik için seferberlik zamanı - Haber 1Haber 1

Barış, huzur ve kardeşlik için seferberlik zamanı

09 Mart 2016 - 9:18

ABONE OL

Türkiye, son yılların en kritik sürecinden geçiyor. Terör saldırıları, bir kasırgaya dönmüş durumda. Türk halkını, Türkiye’mizi hedef alan terör belası, yüzlerce insanımızı bizden koparıp götürdü. İnsanlar tedirgin, endişeli… Ekonomide ciddi sıkıntılar var. İhracat kanalının daralması ve terör saldırıları nedeniyle birçok işletme, iflas tehlikesi ile karşı karşıya.

Bu gözlemlere katılmış olmalı ki JCR Eurasia Başkanı ve Turcomoney yazarı Orhan Ökmen de bu konuya vurgu yapıyor, iflas ertelemesi talebinde bulunan firmaların sayısında patlama olduğuna dikkat çekiyor. Etrafımız ise tam anlamı ile “ateş çemberi” ile sarılmış durumda. Savaş, kan, ölüm ve gözyaşı, bizi ürkütüyor. Dış güçler, karanlık odaklar, Türkiye ile ilgili sinsi emellerini hayata geçirmek için pusuda bekliyor. Fakat asla umudumuzu yitirmeyelim. Zira tarih boyunca bu tablodan kat be kat kötüsünü yaşayan Türk halkı, hepsinden çıkmayı, daha da güçlü hale gelmeyi başardı. Şimdi niye başarmasın, bu karabasandan neden çıkmasın? Bu karanlık atmosferi, neden aydınlık bir havaya dönüştürmesin?

Peki ne yapılmalı?
Öncelikle, siyasiler, devleti yönetenler, muhalefet partileri, iş dünyası, medya, yani toplumun her kesimi çatışmacı üsluptan, ötekileştiren yaklaşımdan kaçınmalı, uzlaşmalı. Hemen iç barışı, huzuru sağlayacak, toplumsal uzlaşmayı gerçekleştirecek adımlar atmalı. Bu şart. İç barışımızı, huzurumuzu sağlamadan dışarıda bir adım atamayız, bir hamle gerçekleştiremeyiz. Bunu başardığımızda halkın morali düzelecek, işadamlarımızın şevki yükselecek, yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapma hevesi artacaktır. İkinci aşamada, topyekün atağa geçilmeli. Komşularımızla barışmanın, uzlaşmanın yolları aranmalı. Ardından yeni bir ihracat seferberliği için destekler, teşvikler harekete geçirilmelidir. Turcomoney yazarı Doç. Dr. Ertuğrul Kızılkaya, hazırladığı kapsamlı dış ticaret raporunda çarpıcı analizler yapıyor, yeni pazarları kazanmak suretiyle, ihracat kanalının açılacağına, kayıplarımızın telafi edileceğine dikkat çekiyor. Kızılkaya’nın “Dış Ticaret Dosyası”nı okumanızı öneriyorum.

TURCOMONEY DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ İÇİN ADAYLAR BELİRLENDİ
Turcomoney, 5. yılını muhteşem bir törenle kutlamaya hazırlanıyor. TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ için oluşturulan jüri, geçen ay sonunda ikinci toplantısını yaptı, ödül verilecek adayları belirledi. Bu ay yapılacak son toplantıda ise nihai karar verilecek ve ödüllendirilecek kuruluşlar ile kişiler belirlenecek. TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ ile ilgili gelişmeleri, önümüzdeki sayıda yayınlayacağız.

EBRB’DEN TÜRK FİRMALARINA 1.1 MİLYAR EURO’LUK DESTEK
Avrupa İmar ve Kalkınma son 5 yılda yenilenebilir enerji alanında yatırım yapan Türk firmalarına 728 milyon Euro’luk finansman sağladı. Önümüzdeki dönemde bu rakam, daha da artacak, 400 milyon Euro’ya yakın aktarılacak. O yüzden rüzgar, güneş ve benzeri yenilenebilir enerji analında yatırım yapmak isteyenler, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye CEO’su Jean-Patrick Marquet’in Yazı İşleri Müdürü’müz Hayreddin Turan’a yaptığı açıklamaları iyi okumalı…

TÜRK BANKALARI, KRİZLERE DAYANIKLI
Bu olumsuz tablodan etkilenen Türk bankacılık sektörünün karlılık oranları, düşmeye başladı. Fakat buna da şükür diyelim. Bu kadar sıkıntılara, bu kadar olumsuz gelişmelere rağmen Türk bankaları, Avrupa bankalarına göre çok iyi durumda. Bankacılık sektörü, birçok sorunla karşı karşıya, ama krizlere de dayanıklı. Uluslararası rating kuruluşu JCR Eurasia, Turcomoney için BANKACILIK RAPORU’nu hazırladı. Bankacılık sektörü nereye gidiyor diye merak edenler, Türk bankacılık sisteminin bütün yönleriyle ele alındığı bu kapsamlı raporu mutlaka okumalı.
Türkiye’mize hep birlikte daha çok sahip çıkacağız. Başka çaresi yok. Bu düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu, bol kazançlı bir ay diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.