Seçimin mutlak galipleri! - Haber 1Haber 1

Seçimin mutlak galipleri!

12 Haziran 2011 - 22:56

ABONE OL

AK PARTİ VE BDP: MUTLAK BAŞARI
CHP: HAYAL KIRIKLIĞI
MHP: BAŞARI

Ve bir seçimi daha geride bıraktık. Türk halkı, kendisini yönetecek iktidar için bir kez daha Ak Parti’yi işaret etti. Hem de öyle böyle bir işaret değil. Elini masaya vurarak, tokmağı davulun sırtında patlatarak.

Çünkü bekleniyordu ki AK Parti yine iktidarını sürdürecek ama bir miktar oy kaybedecek…

Öyle olmadı…

Aksine, bu seçimin mutlak galibi yine Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti oldu. Halkın yarısı, yani her iki kişiden biri oyunu AK Parti’ye verdi. İktidar partisi, üçüncü kez ve oylarını yüzde 47’den yüzde 50’ye yükselterek seçimi mutlak bir başarı ile tamamladı.
Demekki halkın yarısı, AK Parti’nin, daha doğrusu Başbakan Tayyip Erdoğan’ın icraatlarından memnun. Demekki her iki kişiden biri iktidarın hizmetlerini beğeniyor. Demekki halkın yüzde 50’si, “istikrar sürsün” vurgusu yapan iktidar partisine “yola devam” dedi. Ancak milletvekili sayısının 326’da kalması, Türkiye’nin hayrına oldu. Çünkü AKP, yeni anayasayı toplumsal uzlaşma ile hazırlama ihtiyacını duyacaktır.

Deniliyordu ki CHP, yüzde 28-30 oranında oy alacak…

Ama öyle olmadı. Kılıçdaroğlu liderliğindeki “Yeni CHP“nin oy oranı, yüzde 26’da kaldı. Yani “Yeni CHP aşısı” tam tutmadı. Bu oran, bir hezimet değil elbette, ama kesinlikle bir başarı da değil. Görünüyor ki CHP’nin yeni politikaları, yeni açılımlara, yeni seçmenlere ihtiyacı var. Çünkü, Türkiye’nin daha güçlü bir muhalefete ihtiyacı var.

Deniyordu ki MHP, barajın altında kalacak…

Ama öyle olmadı. Kaset skandalıyla epey hırpalanan MHP, rüzgarı tersine çevirmeyi başarı ve Meclis’e girdi. Bu, Türkiye’nin hayrınadır. MHP’siz bir Meclis, eksik olurdu. Demokrasi bakımından sıkıntı yaşanırdı.

Ve bu seçimin bir başka “mutlak başarılı” partisi BDP, daha doğrusu bağımsız milletvekilleri oldu. Milletvekili sayısı ikiye katlandı. Bunu da Türkiye’nin hayrına görmek gerekir. Çünkü dışarıda kalmış bir BDP, Türkiye için ciddi sıkıntılar yaratırdı. BDP’siz bir Meclis, eksik demokrasili bir parlamento olurdu.

Seçim sonuçları, Türkiye ve Türk halkı için hayırlı uğurlu olsun.

kakilinc@haber1.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.