Yeme –içme fuarları ve tadım etkinlikleri - Haber 1Haber 1

Yeme –içme fuarları ve tadım etkinlikleri

03 Eylül 2015 - 10:33

ABONE OL

Eylül, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gastronomi, yani yeme-içme sezonunun başladığı aydır. “Balık” yasağı biter, yeni “mekanlar ” peşpeşe açılır, piyasalara yeni “ürünler ” çıkarılır, sektör profesyonellerinin transferleri başlar ve tabii ki tanıtım, tadım ve buluşma noktaları fuarlarda sıralanır.

Seçimlerdi, yağmurlardı, iftarlardı, bayramdı, tatildi, koalisyon arayışlarıydı, sıkıntılı terör haberleriydi ve yeniden seçim ortamı derken yaz geldi, gitti.

Sorarım size kaç kişi, farkına vardı?

3 Eylül günü başlayacak olan ülkemizin en önemli sektörel fuarı: WORLDFOOD İstanbul Gıda Fuarı, international yapısı, büyüklüğü, hem iç piyasaya hem de dış piyasalara dönük konseptiyle dünyanın sayılı fuarları arasında yer alıyor.

ITE Turkey tarafından organize edilen ve CNR’da düzenlenen fuar; TLH Türkiye Lezzet Hareketi, Lezzet Dernekleri’nin de aralarında bulunduğu ülkemizin önemli STK’ları ve kalkınma ajansları tarafından da destekleniyor. TLH bünyesindeki 5 ulusal, 1 uluslararası dernek üyeleri ile Gastro Kültür Merkezi eğitmenleri ve Lezzet Gazetesi yazarlarının buluşmasına, yeni ve inovatif lezzetlerin tadılmasına da ev sahipliği yapacak olan WORLDFOOD, Tea Master Cup İnternational 2015 yarışmalarının da gerçekleştirileceği, yurt içinden ve dışından satınalma heyetlerinin buluşacağı yılın ilk ve en önemli yurtiçi etkinliklerinden biri olacak.

YENİ LEZZELETLER VE ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Yeme-İçme dünyasının yerli ve yabancı profesyonelleri ile lezzet severlerin bir araya geleceği bu fuara TLH & SOFFA Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nin etkinlikleri ile renk ve hareket katacak. Bu fuarda: yurt içinde satışa çıkacak ve yurt dışına ihraç edilecek yeni lezzetler ve ürünler de görücüye çıkacak.

10 Ekim’de ise Almanya’nın Köln kentinde dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA açılacak. Türkiye’den de 500’e yakın üretici ve ihracatçı kuruluşun katılacağı fuara tüm dünyadan 100.000 civarında kuruluş ve marka yerini alacak. Genel başkanı olduğum TLH’nin, Berlin’deki yapılanması EUROTURK CHEFS CLUB ile birlikte temsil edileceği fuarın özelliği, tüm dünya chef’leri tarafından önerilen ve ziyaret edilen bir etkinlik olması. Düzenlendiği günlerde nüfusu 3 katına yükselen Köln ve civarındaki kentlerde muazzam bir GASTROTURİZM olayı yaratması, bu olayın çekiciliğini daha da arttırıyor.

NATUREL ÜRÜNLER, BU FUARLARDA

15 Ekim’de yine İstanbul’a döneceğiz ve CNR’da FRANCHISİNG ve EXPONATURA fuarlarına konuk olacağız. Yerli ve Yabancı markaların,Anchor fast food, cafe ve diğer zincir oluşumlarına katılan yeni firmalarla tanışacağız. Doğal, organik ve diğer isimler altında naturel ve sağlıklı ürünlerin tanıtıldığı bir diğer fuarı da izleyebileceğiz.

Bu ilk üç ayın fuar etkinliklerinin sonuncusu ve en renklisi ise, ağırlığı daha çok gastronomi, tedarik zincirleri ve profesyonellerin showlarıyla dolu SİRHA İstanbul olacak 25 Kasım’da Harbiye’deki İKM’de gerçekleştirilecek olan fuar, Fransa kökenli dünyaca ünlü Paris SİRHA Fuar’ının Türkiye versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Geçen yıl fevkalade başarıyla yapılan ve TLH’nın da hem stand, hem de sempozyum düzenleyicisi olarak katıldığı SİRHA’ya bu yıl daha güçlü olarak katılacağız. Lezzet Profesyonelleri, Lezzet Dostları, Lezzet Markaları, Lezzet Yazar ve Bloggerları ile Lezzet İşletmeleri ve İş Adamları Derneklerimizin üyelerini ve lezzet sever dostlarımızı fevkalade özgün tadım etkinlikleri ve gastronomideki bilinçlenme konusunun işleneceği sempozyumla ağırlayacağız.

Değerli okurlarımızı, sektör profesyonelleri ve akademisyen dostlarımızı da aramıza katılmaya, fuar ve etkinliklerimizi izlemeye davet ediyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.