"TÜRKİYE'YE DEĞER KATANLAR" ve "GASTROTURİZM EKONOMİSİ" - Haber 1Haber 1

“TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR” ve “GASTROTURİZM EKONOMİSİ”

01 Şubat 2016 - 10:22

ABONE OL

Türkiye kaliteli tarım ürünleri, gelişmiş bir gıda sanayii, sektör profesyonelleri, genç ve dinamik yapısı ve inovasyon azmi ile büyük bir avantaja sahip. Bu avantaj, ulusal ve uluslararası mecralarda çok iyi değerlendirilmeli.

Ülkemizin tanıtımında, “GASRONOMİ&LEZZET” ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri ön plana çıkmaya başladı. Bu kuruluşlar, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıyor, başarılar elde ediyor. Bu noktada medyada ünlenen yerli ve yabancı mutfak ve pasta chef’lerinin deneyim ve tavsiyelerine kulak vermek, seyahat acenteleri, hotel, restaurant yöneticileri ile bu konularda yayın yapan basının tespitlerini değerlendirmek gerekiyor. Zira gastronomi turizminin ilerleyen zaman içinde ülkemize daha çok yararlı olacağı inancındayım.

Hala hatırı sayılabilecek konumdaki tarım ürünlerimiz, gelişerek ilerleyen gıda sanayiimiz, sektör profesyonellerinin, genç ve dinamik yapısı, inovasyon azmi en büyük avantajlarımız. Hükümet’imizin destek ve teşvikleriyle doğan üretim çeşitliliğinin yarattığı lezzet markalarımız, yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da ilgi görüyor, Türkçe isimleriyle raflarda ve mönülerde yerini alıyor. Bu durum Türk mutfağı gönüllüsü, bir lezzet aşığı olarak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Yazarları arasında bulunmaktan büyük bir heyecan duyduğum; Türkiye ekonomisinin uluslararası boyutlu, ilk ve tek “MİLLİ ve YERLİ EKONOMİ DERGİSİ ” olan TURCOMONEY, ülkemizin ekonomi alanındaki en prestijli ödül törenlerinden birini ” 5. Kuruluş Yılı ” etkinlikleri çerçevesinde, Mart 2016’da gerçekleştirilecek. ” TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ ” projesinde görevlendirilmiş bulunmaktayım.

TURCOMONEY, 5. YILINI TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİYLE KUTLAYACAK

Konuyla ilgili çalışmalarımız, başından bu yana değerli yayın kurulu başkanımız ve yazarlarımızın ekonomi dünyasının ünlüleriyle buluştuğu , ” The Market, Hacıbey ve La Mancha’daki yemekli istişare toplantılarımız devam ediyor. Ocak ayı buluşmamızı, İstanbul’un ünlü mekanlarının başında gelen, İstanbul Boğazı’nın en güzel noktasındaki La Mancha’da gerçekleştirdik. SOUL GROUB’un sahibesi, Turistik Restaurant İşletmeci ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Aslı Durukan Pasinli, bizi sıcak ve keyifli bir atmosferde ağırladı. Hepsi birbirinden nefis lezzetlerin sunulduğu ve tadıldığı bu toplantıda: Turcomoney’nin 5. yıl etkinlikleri ve ödül törenine ait detaylar irdelendi, yapım ve yönetim programı belirlendi.

Sevgili okurlarımız, konuyla ilgili daha geniş bilgiyi dergimizin içindeki TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖZEL DOSYASI’ndan okuyabilir. Böylesi kapsamlı bir etkinliğin içinde gastronomi ve lezzet konularının, ekonomi kavramının devasa büyüklüğü içinde yer almaya ve kendinden bahsettirmeye başlaması, Türkiye’de bu alanda verdiğimiz 25 yıllık mücadelemizdeki başarılarımızın işareti olarak, heyecan ve azmimizi daha da arttırdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.