AYM’nin vereceği karar belli değil mi? - Haber 1Haber 1

AYM’nin vereceği karar belli değil mi?

29 Eylül 2011 - 8:39

ABONE OL

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AKP’nin kapatılması için iddianame düzenleyerek Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurmuş.

Diyelim ki, başkanı hukukçu olmayan Mahkeme başvuruyu kabul etti ve dava açtı…

Diyelim ki, konu mahkeme üyelerince incelendi ve sonuç için sıra oylamaya yani karara geldi…

Mahkemeden sizce nasıl bir sonuç çıkar?

Soruyu bir başka şekilde soralım:

Mahkemeden kesinlikle ve dünya yıkılsa HANGİ SONUÇ ÇIKMAZ?

Bunu Tunceli’de ve Türkiye’de akıl baliğ olmuş, ülkenin yaşadığı son girdapları izleyen kime sorarsanız sorun, vereceği yanıt bellidir.

Bu mahkemeden çıkacak tek sonuç, her halükârda ve büyük çoğunlukla KAPATILMAMA yönünde olur

İyi niyetine, çalışkanlığına, kötü gidişata karşı koyduğu yürekli tavırlara saygı duyduğumuz Sayın Kamer Genç’in bunu bilmiyor olması hiçbir şekilde düşünülemez.

En azından birkaç gün önce, “Türk yargısı bitmiştir” diyerek istifa eden Yargıtay tetkik hakimi ve YARSAV Yön. Krl. üyesi Celal ÇELİK’in yaptığı müthiş açıklamadan sonra, bağımsızlığını çok büyük ölçüde yitirdiği bir kez daha anlamlı biçimde teyit edilmiş olan yargıdan bir şey beklenilmeyeceğini çok iyi bilir…

Sayın Celal ÇELİK istifasının perde arkasını CNN TÜRK’e anlatırken bakın ne demiş?

“Türkiye’de bana göre hiç kimse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bağımsız olduğunu iddia edemez, tarafsız davrandığını iddia edemez. Neden derseniz, şu nedenlerle… Şimdi siyasi iktidar tarafından çıkarılan Yargıtay ve Danıştay’ın yapısının değiştirilmesine yönelik yasalardan sonra Yargıtay ve Danıştay’a seçilen üyeler eliyle blok oy uygulaması eğer başlamışsa ve Yargıtay’ın ve Danıştay’ın tüm teamülleri alaşağı edilircesine yenileme seçimlerinde başkanlar seçilmemiş ise, başkanların aday olmaları engellenmiş ise, aday olan başkanlar büyük bir hezimet yaşamış iseler, aynı zamanda Türkiye’deki adli yargı komisyon başkanlığının büyük bir çoğunluğu hiçbir gerekçe olmamasına rağmen değiştirilmiş ise, başsavcıların büyük bir çoğunluğu bir şekilde değiştirilmiş ise, İstanbul’da bulunan özel yetkili mahkeme nezdinde ki savcılar ve hakimler açısından tutuklu sanıkların serbest bırakılmasına ilişkin muhalefet şerhi verenlerin neredeyse tamamı bazı yerlere sürülmüş, tam tersine tutukluluğun devamına ilişkin karar vermiş yargıçlar ve savcılar orada ağır ceza mahkemesi başkanı yapılmış ise, savcı yapılmış ise ve yeni üye, tetkik hakimleri seçilip, kıdemlilerin oradan gönderileceği şeklinde durumlar çıkmış ise, bu anlamda hem Türkiye bitmiştir, hem de HSYK tarafsız değildir.”

O halde yapılacak ne kalmıştır geride?

Sadece Allah bu milletin yardımcısı olsun demekten öte bir şey kalmamıştır…

Ancak bu “umutsuzluk girdabının” estirdiği havaya rağmen;

Sayın Kamer Genç’in bugünlerdeki anlamlı mücadelesini; ileride er geç nöbet değişimiyle, kaçınılmaz biçimde iktidara gelecek olan siyasi partilerin; laik, Atatürkçü, cumhuriyete gönül vermiş, vatansever gençleri ve seçmenleri daha iyi anlayacaklardır…

Bundan hiç kuşkumuz yok.

Hayatımın hiçbir döneminde koşullar ne olursa olsun umutsuzluğa ve yeise kapılmadım.” Mustafa Kemal ATATÜRK

BURHAN ÖZBEY

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.