Endeks ve paritedeki kritik seviyeler - Haber 1Haber 1

Endeks ve paritedeki kritik seviyeler

14 Ekim 2011 - 11:36

ABONE OL

Dün İMKB 30, birkaç gündür bahsettiğimiz 73,000 direncini aşma girişiminde bulunmuş olsa da yeterli hacim desteğini ve gücü bulamadı. Dün bu direncin üzerine olan harekette, kırılmanın net olmadığı ve beklemede kalınması gerektiği yönündeki şahsi görüşümü Twitter’dan takip eden okurlarımla paylaştım (Takip etmek isteyenler için Twitter adresim: @uzeyir_dogan). Endeks için ana senaryomuz, bu dirençten bir düzeltme gelmesi ve bunun da 70,800 civarına kadar devam etmesi yönündeydi. Bu sayede endeksin 73,000’i kıracak gücü toplayabileceğini ve bir süredir dile getirdiğimiz 76,000 civarına olacak sert bir çıkış gerçekleştirebileceğini düşünüyorduk. Bu görüşümüzü hala koruyoruz. Fakat dün açıklanan Orta Vadeli Plan sonrası kısa vadede çok fazla beklentisi kalmayan İMKB’de bu hareketin gerçekleşebilmesi için yurtdışı desteğine ihtiyaç duyulacağını düşünüyoruz. Bu nedenle dün de üzerinde durduğumuz Euro/dolar paritesindeki 1,3830 direnci aşılmadan hem İMKB’de hem de yurtdışı endekslerde yukarı yönlü olacak hareketler cılız kalabilir. Bu nedenle bir süre paritedeki hareketi izlemek gerekeceğini düşünüyoruz.

Teknik olarak endekste baktığımız göstergelerde çok fazla bir değişim olmamasına karşın, izlediğimiz seviyelerde ufak çaplı değişimler oldu. Bugün gün içinde yukarı yönlü hareketlerde izleyeceğimiz en önemli direnç 73,250 olurken, bu seviye öncesinde izleyeceğimiz ilk direnç 72,275’te bulunuyor. Endekste 73,275’in geçilmesi alımların hızlanmasını sağlayabilir. Aksi takdirde 70,700/71,000 aralığına kadar hızlı bir geri çekilme daha yaşanabilir. Bu bölgelerin endekste alım için fırsat oluşturabilecek seviyeler olacağını düşünüyoruz. Fakat yapılacak alımlarda en kötü senaryoda 70,000 altında stop loss yapılması gerekecektir.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.