Sis perdesi bugün aralanacak - Haber 1Haber 1

Sis perdesi bugün aralanacak

26 Ekim 2011 - 10:29

ABONE OL

Karar gününe geldik. İçeride TCMB enflasyon raporunu ve ardından 5 maddelik eylem planını açıklayacak. Dışarıda ise gözler AB zirvesinde. Bugünkü zirve öncesi dün AB’den yine moralleri bozan bir açıklama geldi. Akşam gerçekleşecek zirve öncesinde yapılması planlanan Maliye Bakanları zirvesi iptal edildi. Bu da kapsamlı bir çözüm paketi üzerinde anlaşılamadığı şeklinde yorumlandı. Görünen o ki AB’li yetkililer akşam yapılacak toplantının ardından yine kör topal bir plan açıklayacaklar.

Dün bu endişe borsalarda sert satışlara neden oldu. ABD’de endekslerdeki düşüş %2’ye yaklaştı. AB tarafında piyasada oluşturulan beklentiler bir kez daha hayal olarak kalacak gibi. Bu nedenle bugün temkinli olmayı ve fazla risk almamayı doğru buluyoruz. İçeride ise TCMB’nin 5 maddelik eylem planında faiz artırımına ya da artırılacağı mesajına yer verilmesi gerektiğini düşünsek de bu ihtimali çok düşük görüyoruz.

Kurlar üzerindeki baskıyı artıracak ve TL’nin yeniden değerlenmesini sağlayacak bir süreç başlarsa enflasyon için faydalı bir sürece girilse de cari açık tehlikesi daha fazla hissedilecektir. Bu da piyasaları ciddi biçimde rahatsız edecektir. Bu nedenle enflasyon ve cari açığa eşit önem verilmezse bu eylem planı teferruat olarak kalır ve piyasalarda hayal kırıklığı yaratır.

Teknik olarak endekste son günlerde çizdiğimiz perspektifin dışında bir hareket yok. Bu nedenle bugün teknik yoruma girmeyeceğiz. Şuan piyasaları tam anlamıyla bir sis kaplamış durumda, bu nedenle tavsiyemiz önünüzü görene kadar ani hareketlerden kaçınmanız ve bir süre sisin dağılmasını beklemeniz olacak.


Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman
Tel: 0212 330 04 70

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.