Altın fiyatlarında FED ayarı - Haber 1Haber 1

Altın fiyatlarında FED ayarı

14 Mart 2012 - 10:41

ABONE OL

Önceki hafta Bernanke’nin üçüncü parasal genişlemeye değinmemesi nedeniyle sert düşüş yapan altın fiyatlarındaki düşüş geçtiğimiz haftanın ilk yarısında da devam etti. Hafta içinde ABD’de ortaya atılan yeni parasal genişleme senaryoları ile birlikte altın fiyatlarında yeniden yukarı yönlü hareketler yaşandı ve haftanın son günü 1,700 dolarda bulunan direnç aşıldı.

Bu hafta ise 1,700 dolar civarındaki hareket devam ediyor. Altın fiyatlarında kalıcı bir çıkışın başlayabilmesi için 1,730 dolar direncinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu seviye aşılamadığı sürece olası tepkiler cılız kalmaya devam edecektir. Fakat 1,730 dolar direnci aşılacak ve bu seviye üzerinde kapanışlar yaşanacak olursa yeniden 1,800 dolar civarı test edilebilir. Bunun için bugün FED’den parasal genişlemeye dair işaretler almamız gerektiğini düşünüyoruz.

Altının onsu bu hafta da 1,730 dolar direncini aşamayacak olursa olası bir gerilemede 200 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu 1,680 dolar desteğinin kırılarak 1,620 dolar civarındaki kritik desteğe kadar bir gerileme daha olma olasılığı artacaktır. Bu nedenle 1,730 dolar direnci aşılmadığı sürece yukarı yönlü pozisyonlarının riskinin daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Fakat başta da değindiğimiz gibi altının ons fiyatlarında bu akşam FED’den gelecek açıklamanın büyük etkisi olacağını, 29 Şubat’ta Bernanke’nin açıklamalarının ardından 100 dolarlık bir düşüş yaşandığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu nedenle özellikle yüksek kaldıraçlı işlem yapanların akşam saatlerinde riskinin aşırı yüksek olacağını belirtmek gerekiyor. FED’in faiz kararı bu akşam Türkiye saati ile 20:15’te açıklanacak. Daha önemli olan basın toplantısının 20:35’te başlaması bekleniyor.

Üzeyir DOĞAN / Araştırma Müdürü
MARBAŞ Menkul Değerler
uzeyir.dogan@marbasmenkul.com.tr

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.