Bu hisselerde bu ay neler olacak? - Haber 1Haber 1

Bu hisselerde bu ay neler olacak?

02 Ağustos 2012 - 9:46

ABONE OL

Yatırımcılık eğitimi adını verebileceğimiz bir yazı dizisi başlattık. Mayıs ayından beri her ay bir hisse senedini analiz ediyoruz. Her ay düzenli olarak yaptığımız hisselerden oluşan portföyünüzde şimdiye kadar fiyat değişimi ne yönde oldu? Şimdiden sonra beklenti ne? İşte araştırma sonuçlarımız…

Dergimizi bu ay almış olanlara üç aydır devam eden bu yazı dizisi için kısa bir açıklama yapayım. Konumuz çocuklarımızın geleceği için yatırım yapmak. Bunu bir eğitim konusu olarak ele aldım ve yatırımcı olmak, ya da yatırımcılık eğitimi adını verebileceğimiz bu yazı dizisinde örnek bir portföy oluşturuyoruz. Bu portföyü hep birlikte izliyoruz. Genel kuralımız, bugünkü piyasa koşullarında her ay 100 TL’lik hisse senedi aldığımızı varsaymak. Her ay bir hisse öneriyorum. İlk ay (Mayıs 2012) Mardin Çimento’yu önerdim ve geçen ay Mardin Çimento şirketinin son açıkladığı bilançosunun ayrıntısını verdim. Geçen ay vurguladığım üzere Mardin hissesinden 15 lot 6.26 fiyatından alım yaptık ve geçen ay Federal Moğul İzmit Motor Piston (FMIZP) hissesini önerdim. Ama hisse o yazıyı yazdığım sırada 21-22 TL seviyelerindeydi ve alım aralığı olarak 15-17 TL arasını verdik. Haziran ayında FMIZP hissesini 16.70 TL fiyattan aldığımızı varsaydık. Geçen ay (Temmuz 2013), Ford Otosan hissesinin izlenmesini ve eğer 12-14 TL fiyat aralığına gelirse alım yapılabileceğini belirttim. Fakat geçen ay içinde Ford Otosan bu fiyat aralığına gerilemedi. Bu nedenle de bu hissede alım yapılmadığını vurguluyoruz. FROTO hissesi belirtilen fiyat aralığına gerilemediği için geçen ay yeniden Mardin çimento hissesinden 5.48 TL fiyatından olarak 20 Temmuz Cuma günkü fiyatından aldığımızı varsayıyoruz.

Bu ay ki hisse önerimi “Turcomoney AĞUSTOS Sayısında” okuyabilirsiniz…

Doç. Dr. Yaşar ERDİNÇ

erdinc@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.