Her şey "lezzet" için... - Haber 1Haber 1

Her şey “lezzet” için…

01 Ocak 2020 - 10:57

ABONE OL

*Ülkemizin ilk ve tek; gastronomide “inovatif performans ve lobicilik” amaçlı ve lezzet odaklı STK yapılanması Lezzet Dostları 16 yaşında… Ünlü şefleri madalyalarla donattık. Tüm fuar, festival ve etkinliklerde yer aldık, büfeler donattık, konferanslar verdik.

*Yıllarca uğraştığımız ve Federasyonumuzun öneri, fikir ve tavsiyeleri doğrultusunda Türk gastronomisinin dünya vitrini olmaya namzet, dünyada bir eşi daha olmayan, bir GASTROYALI’mız var.

*Türkiye’nin gastronomi kültürüne katkılarının daha da artacağına inandığım, “GASTROYALI” Beykoz’un, en güzel yalısının içinde, muhteşem deniz manzarası ile konuklarına benzersiz deneyimler sunan gastronomi ve lezzet konulu bir merkezdir.

Değerli okurlarım, bu yazımda sizleri: Ülkemizin lezzetlerini dünyada tanıtmak, markalı lezzet ürünlerimizin ihracatını arttırmak, ülkemize gelen turistleri, Türkiye’ye ve Türk Mutfağına özel lezzetlerle ağırlamak ve bu hizmeti veren mekanları yurt içinde ve dışında yaygınlaştırmak” gibi hedefleri olan, “Lezzet Dernekleri Federasyonu” ve oluşumu hakkında bilgilendirerek, 2020 hizmet yılına ait projelerinden bahsetmek istiyorum.

1989’da başlayan gastronomi serüvenimin,  bu alandaki birçok kişi ve kuruluşun bildiği gibi, gizli kalmış “yeme-içme dünyamızı”  yazılı ve görsel basınla tanıştırmış olmamdan, bu alanda kurulan STK’lara öncülük etmemden ve Türk gastronomisinde ilk’leri başarmış olmamdan ziyade, bu dünyayı herhalde genetik yapımdan dolayı çok sevmiş olmamdan kaynaklandığına inanıyorum.

Kurucusu olduğum ve halen yönetiminde görev aldığım, özgün ve gönüllü çabalarımızın ilk halkası: “Lezzet Profesyonelleri Eğitim Derneği” idi. “Lezzet Markaları Derneği” ile devam etti. Çalışmalarımızdan doğan ihtiyacı  “Lezzet Dostları Derneği”, “Lezzet Yazarları Derneği” ve “Lezzet İşletmeleri ve İş Adamları Derneği” ile tamamlayarak, LDF ile taçlandırdık. Yurt dışında, Berlin’deki kardeş kuruluşumuz “Euroturk Chefs Club e.V” ile 3 kez İKA/Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında lezzetlerimizi temsil ettik.

BUGÜNÜN ÜNLÜ ŞEFLERİNİ MADALYALARLA DONATTIK

Bugünün ünlü şeflerini madalyalarla donattık. Yurt içinde ve dışında konumuzdaki tüm fuar, festival ve etkinliklerde yer aldık, büfeler donattık, konferanslar verdik, sektörlerin ve lezzet sever halkımızın takdirlerini kazandık. Türkiye’nin büyük gazetelerinde, (Milliyet, Sabah, Posta ) yıllarca Lezzet Ekleri yayınladık. Şimdi yurtdışında 2. yapılanmamız Euroturk Delicatessen Missionare e.V’nin çalışmalarını Düsseldorf’da sürdürüyoruz.

Bu gün LDF olarak nelerimiz var? Ve yarın neler yapacağız?

Almanya’da, GGM Gastro İnternational’e ait “Mobile Chef GASTROTIR” ile 2020 İKA Olimpiyatlarında ve diğer Gıda ve Gastronomi Fuarlarında genç Türk Chefleri ile hem uluslararası yarışma ve etkinliklere katılacak, hem de lezzetlerimizi Avrupa’da tanıtarak, yaygınlaştıracak, mekan ve lezzet markalarımıza yeni pazarlar hazırlayacağız.

Avusturya Viyana’dan, tüm dünyaya IPTV yayınlarıyla; Türkiye’yi, Türk turizmini, gastronomisini, gıda sanayini, lezzet markalarını, lezzet mekanlarını, lezzet ustalarını, TV ve film dünyamızdan aramıza katılan üyelerimizin hazırlayacağı röportaj, gezi ve belgesellerle GASTROVİZYON TV ile tanıtacak ve sevdireceğiz.

DÜNYADA BİR EŞİ DAHA OLMAYAN, BİR GASTROYALI’MIZ VAR

Yıllarca uğraştığımız en önemli gayretlerimizden biri olan ve Federasyonumuzun öneri, fikir ve tavsiyeleri doğrultusunda: ülkemizin ünlü, endüstriyel mutfak, restoran, set ve masa üstü ekipmanları üretici & tedarikçisi: HOREKA’nın köklü markası Se PLUS (Tutmaçlı Endüstriyel Mutfak Ekipmanları) bünyesinde hayat bulan, Türk gastronomisinin dünya vitrini olmaya namzet, dünyada bir eşi daha olmayan, bir GASTROYALI’mız var.

Boğaziçi’nin en güzel yerinde, denizin üzerinde, gastronomik workshop’lar, etkinlikler, eğitimler, yayınlar ve “Tadılası Lezzetler Merkezi” olarak; yepyeni bir yaklaşım ve konseptle; tüm lezzet derneklerimiz üyeleriyle birlikte lezzet sever halkımızın, gastronomi sektörünün, profesyonellerinin, film, fotoğraf ve TV dünyamıza da hizmet veriyor.

Önümüzdeki günlerde, Türkiye’nin gastronomi kültürüne katkılarının daha da artacağına inandığım, “GASTROYALI”  dünyanın en güzel şehri İstanbul’un, en güzel ilçesi Beykoz’un, en güzel yalısının içinde, muhteşem deniz manzarası ile konuklarına benzersiz deneyimler sunan, adından da anlaşılacağı gibi; gastronomi ve lezzet konulu, bir “inovatif araştırma, geliştirme stüdyosu, eğitim, etkinlik, yayıncılık, performans ve lobbycilik ” merkezidir.

TÜRKİYE’YE, AVRUPA’YA DEĞİL, DÜNYAYA SUNULMUŞ GASTRONOMİK DEĞER

Bence GASTROYALI, sadece Beykoz’a, İstanbul’a, Türkiye’ye, Avrupa’ya değil, dünyaya sunulmuş bir gastronomik değer’dir.

Bu göz bebeğimiz olan konuyu, şöyle biraz daha açacak olursak: GASTROYALI, İstanbul Boğazında, Asya ile Avrupa’nın buluştuğu çok özel bir koyda yer alan, 300 metrekarelik iki katlı yalıda, çeşitli organizasyonlara ve yemek operasyonlarına ev sahipliği yapmak için, özel olarak dizayn edildi.

İçinde son teknolojiye sahip, paslanmaz çelik ve mermerden, cuisine ve patisseri amaçlı workshop, lansman ve endüstriyel kullanıma sunulan üç farklı mutfağı, tadım masası ve toplantı salonu, cafe-barı ve fuaye alanı, deniz ve marina ile bütünleşen iskele-event alanı ile SePLUS bünyesindeki farklı markalar için ayrılmış showroom bulunuyor.

GASTROYALI, yeme-içme operasyonları, menu ve katalog çalışmaları, tarif geliştirme, kurumsal toplantılar, coffee break, workshop, profesyonel eğitim, yemek fotoğrafçılığı, medya çekimleri, tadım etkinlikleri, şefin masası, fine dining, basın toplantıları, VIP konuk ağırlama, özel gün organizasyonu, sergi, ürün ve şirket lansmanları, kokteyl gibi çeşitli etkinlikler açısından; turizm, gastronomi, kültür-sanat ve medya sektörüne ile iş dünyasına, tüm kurumsal ve bireysel faaliyetleri için eşsiz bir alan vadediyor ve bir gastronomi merkezi olarak, global alanda ülkemizi temsil etmeyi hedefleyen bir yatırımdır.

Güzel ve Lezzetli günlerde, Beykoz’da GASTROYALI’ da buluşmak üzere…

Vasfi Pakman

Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı

pakman@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.