Avrupa devi Almanya’da yatırımcılar için büyük fırsat - Haber 1Haber 1

Avrupa devi Almanya’da yatırımcılar için büyük fırsat

05 Aralık 2013 - 15:00

ABONE OL

Türkiye’nin tek uluslararası Ekonomi/Finans Dergisi Turcomoney olarak, dünyanın çeşitli ülkelerindeki yatırım fırsatlarını büyüteç altına alıyoruz. Bu kapsamda geçen ay “Almanya’ya gidiyoruz” dediğimizde bazı dostlarımız, “orada fırsat mı kaldı” şeklinde soru yöneltti. Doğru, genel olarak gelişmekte olan ülkeler, yatırımcılar açısından daha cazip bir görüntü arz ediyor ama dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de müthiş yatırım ve iş fırsatları olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir. Bu düşünceyle Almanya’nın yolunu tuttuk. Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur Çaça ile birlikte gittiğimiz Almanya’yı bir baştan bir başa gezdik, önemli kuruluşların yöneticileri ile görüştük ve gördük ki; gerçekten de iş yapmak isteyenler için de, yatırım yapma arayışında olanlar için de Almanya müthiş fırsatlar sunuyor.

Nasıl mı?

Bugün gelişmiş ülkelerin en büyük sorunlarının başında; doğum oranlarının sıfırın altına düşmesi, yani nüfusun azalması ve giderek yaşlanması geliyor. Bu durum gelişmiş ülkelerin dengesini bozuyor. O kadar ki; sosyal güvenlik sisteminin mükemmel olduğu bu ülkelerde, sistem çatırdamaya başlıyor. Zira ülkelerin gelişmeye devam etmeleri için üretim gücü, üretim gücü için de genç, yani çalışan kesime ihtiyaç var. Ama bu ülkelerde gençler, çocuk yapmıyor, o yüzden nüfus sürekli azalıyor. Böyle olunca da emeklilik ve işsizlik sistemini finanse etmek, giderek güçleşiyor. Tüm bu sorunlar, 82 milyonluk nüfusu, 3.6 trilyon dolarlık milli geliri ile ABD, Çin ve Japonya’dan sonra dünyanın dördüncü büyük ekonomisine sahip olan Almanya için de geçerli. Nitekim nüfusun artan bir oranda yaşlanması, Almanya’da çok ciddi sorunu daha beraberinde getirdi. Köklü birçok kuruluş, varisi olmadığı için kapanma tehlikesi ile karşı karşıya. Firmaların birçoğunun sahibi artık yaşlı. Bu patronların ya çocukları olmadığı için firmalarını devam ettiremiyorlar ya da gençler, artık babalarının işini yapmıyor. Almanya’da bu durumda olan çok sayıda firma var. Bu durum elbette Almanya için büyük sorun. Almanya için ciddi bir sıkıntı olan bu tablo, Türk girişimcileri için büyük fırsat anlamına geliyor. Zira bu durumdaki firmaların bir bölümü ortak arıyor, bir bölümü ise satışa çıkarılıyor. Yani uluslararası pazarlara açılmak isteyen Türk firmaları, gidip yeni bir firma kurmak, marka haline getirmek için yıllarını vermek, dünya kadar para harcamak yerine bu durumdaki Alman firmalarına ortak olabilir veya tümüyle satın alabilir. Bu nedenle dünya pazarlarına girmek isteyen girişimcilerimizin, Almanya raporunu okumalarını öneriyoruz!

DÜNYA, KASIM’DA KAPAK YAPTIĞIMIZ İRAN’I KONUŞUYOR!

Turcomoney ekibi olarak Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e dünyanın tüm ülkelerini geziyor, araştırmalar yapıyoruz. Bu çerçevede Ekim ayında gittiğimiz İran’ı kapak yapmış, bu ülkenin ekonomisini analiz etmiştik. Sonra İran, ABD ile AB ülkeleri biraraya geldi ve bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, İran’ın yolunu açacak, ekonomisini düzeltecek bir süreci başlattı. Türk ekonomisinin nabzını tutan Turcomoney, aynı zamanda dünya ekonomisini anlamak isteyenlerin de rehberi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

TÜRKİYE VE DÜNYA EKONOMİSİNİ ANLAMAK

Türkiye ekonomisinin gerçek tablosu ne? Ekonomi iyiye mi, kötüye mi gidiyor? Dünya ekonomisinde neler oluyor? Yatırımcılar ne yapmalı? Eğer bu soruların cevabını öğrenmek istiyorsanız Turcomoney Dergisi’nin çarpıcı araştırma dosyalarında ve birbirinden değerli yazarlarımızın altın değerindeki analizlerinde görebilirsiniz.

Hepinize sağlık, mutluluk ve bol kazançlı bir ay diliyoruz.

Dr. Kazım Kılınç

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.