Dışarıda yeni pazar içeride huzur ve toplumsal uzlaşma - Haber 1Haber 1

Dışarıda yeni pazar içeride huzur ve toplumsal uzlaşma

01 Kasım 2014 - 13:01

ABONE OL

Türkiye’nin 2023 hedefi çok büyük: “500 milyar dolarlık ihracat” ve “dünyanın en büyük 10 ekonomisi” içinde yer almak. İlk etapta zor, çok zor, hatta bazılarına göre imkansız gibi görünebilir. Ama değil. Türkiye, hem 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayabilir, hem dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilir. Buna içtenlikle inanıyorum. Ama bu hedefi gerçekleştirmek için iki önemli husus var. Birincisi, Türk iş dünyasının dışarıya, uluslararası pazarlara odaklanması lazım. O kadar fırsat, o kadar imkan var ki… Geçen ay bu amaçla Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur Çaça ile gittiğimiz Ürdünde bu ülkeler arasında. Detaylarını Ürdün Raporu’nda göreceksiniz ama şu kadarını söyleyeyim. Ürdün, bugüne kadar ihmal ettiğimiz pazarlardan biri. Sermayesi olan, disiplinli, hedefine odaklanmış yatırımcılar için Ürdün’de önemli iş fırsatları var.

Gelelim ikinci hususa yani içeriye… Türkiye, uzun yıllar siyasi kavgalar, etnik çatışmalar, dinsel, mezhepsel tartışmalarla zaman geçirdi. Türkiye, dünyanın en büyük 10 ülkesinden birisi haline gelmek, güçlü bir ekonomi ile dünyada söz sahibi olmak istiyorsa içeride mutlaka barış-huzur ortamını sağlamalı. Sağ-sol, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-antilaik tartışmalarını kökünden bitirecek tabloyu oluşturmalı.

Huzur ve istikrar o kadar önemli ki, iş dünyası da bunu her fırsatta dile getiriyor. Nitekim MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da Turcomoney’e verdiği röportajda bu konuya dikkat çekiyor.

Evet, huzur ve istikrara ihtiyacımız var… Bunun için de siyasetçilere, iktidara, muhalefete, medyaya, iş dünyasına, halka, yani herkese büyük görev düşüyor.

Dr. Kazım KILINÇ

kakilinc@haber1.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.