Seçimin sonucu Türkiye'yi geleceğe taşımalı - Haber 1Haber 1

Seçimin sonucu Türkiye’yi geleceğe taşımalı

02 Mayıs 2015 - 8:19

ABONE OL

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri yaklaşırken partiler de yol haritalarını ortaya koydu. Peki;

Ø 13 yıldır hükümeti yöneten AK Parti, seçmenlere ne vaat ediyor?
Ø CHP, vaatlerini hangi kaynaklardan karşılayacak?
Ø MHP’nin taşeron işçiliğe çözüm önerisi bütçeyi ne kadar zorlayacak?
Ø HPD, ne kadar bedava su ve elektrik verecek?
Ø Seçim vaatleriyle ilgili uzmanlar ne düşünüyor?
Tüm bu ve diğer soruların cevabını bu çarpıcı dosyada bulabilirsiniz.

Türkiye, yerli yatırımlar için ‘BES’e önem vermeli
Gelişmiş ülkelerin birçoğunda ekonomiyi finanse eden emeklilik fonları Türkiye’de 10 yıl öncesine kadar yok denecek kadar azdı. Ancak 2003 yılında başlatılan bireysel emeklilik sistemi (BES), 2013 yılında devletin yüzde 25 katkı payı vermesiyle hızla büyümeye başladı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, BES’in geldiği noktayı, Türkiye ekonomisi için ne ifade ettiğini, hedeflerini ve projelerini TURCOMONEY’e anlattı.

Orta Asya’nın bakir ülkesi: Tacikistan
Dünyanın en bakir, en ıssız ülkelerinden birisidir Tacikistan. Kendine özgü kültürü, giyim ve yaşamıyla dünyadan izole olmuş izlenimi verse de, yeni yatırımlar bu ülkeyi de dünyaya entegre olmaya zorluyor. Enerjiden yoksun olsa da, dünyanın en zengin uranyum kaynakları burada. Ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık.
Tabiri caizse ülke, yeni yatırımlara aç. Yeni yatırımlar için sermayesi olmasa da, son yıllarda atılan adımlarla yeni yatırımları çekmeyi başardılar.
Çok az olsa da Türk yatırımcı var. İnşaat, turizm, tekstil ve enerji alanında cazip fırsatlar var ve Türk yatırımcısı için kaçırılmayacak pazar. Yoğun bürokrasi, vergi ve vize sorunu başedilmesi gereken başlıca meseleler.
Yazı İşleri Müdürü’müz Hayreddin Turan ile birlikte dost ülke Tacikistan’a gittik, gördük, önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni bir Pazar arayan, yatırım için fırsat kollayan girişimciler, işadamları bu bakir pazarı mutlaka gündemine almalı. TACİKİSTAN Raporu’nu mutlaka okuyun diyoruz…

Seçimin gölgesinde Türk ekonomisi nereye gidiyor?
Seçim havasına giren Türkiye’de piyasalar çok tedirgin. Dolar başını alıp gidiyor. MB faiz indiriminde temkinli tutumunu koruyor. Uluslararası piyasalardaki gelişmeler nedeniyle döviz, faiz ve hisse senedi piyasalarında dalgalanmalar yaşandı. Peki, seçimin gölgesinde Türk ekonomisi nereye gidiyor? Seçim sonrası piyasaları ne bekliyor?
Türk ekonomisinin mevcut durumunu daha öğrenmek, gidişatını anlamak isteyenler, dergimizin birbirinden önemli analiz ve değerlendirmelerini mutlaka okumalı…
Bu düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu, bol kazançlı bir ay diliyorum.

Dr. Kazım KILINÇ
kakilinc@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.