TURCOMONEY 5 YAŞINDA - Haber 1Haber 1

TURCOMONEY 5 YAŞINDA

01 Şubat 2016 - 10:25

ABONE OL

Zaman nasıl da çabuk geçiyor… Sanki daha dün gibiydi. Ama tam 5 yıl geçmiş…. Evet, Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney, 5 yılı geride bıraktı. 2011 yılının Şubat ayında “dünya dergisi” olma hedefiyle yayın hayatına başladı. Aradan geçen sürede bu hedefe ulaşmak için dikkat çekecek ölçüde bir yayıncılık başarısına imza attı… Sadece son 3 yılda 30 ülke ile ilgili rapor yayınlandı. Türkçe-İngilizce yayınlanan bu raporlarda tam da Türkiye’nin ihtiyacı olan yatırım fırsatları, iş imkanları ele alındı. Başbakanlar, bakanlar, üst düzeyde bürokratlar, büyükelçiler, işadamları ile ses getiren röportajlar yapıldı. Turcomoney, devleti yönetenlerin masalarına ulaştı, iş dünyasının “referans kaynağı” olmayı başardı. İşte bu gururumuzu, bu başarımızı, muhteşem bir törenle kutlamaya hazırlanıyoruz. Turcomoney Dergisi’nin 5. yıldönümünü, tam da misyonumuza uygun bir şekilde TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun için Turcomoney’nin seçkin yazarları ile birlikte iş/finans ve medya dünyasının seçkin isimlerini biraraya getirerek bir jüri oluşturduk. Jürimiz, objektif ve şeffaf bir yöntemle kategorileri, kriterleri belirleyecek, ardından ödüle layık görülen kurumları ve kişileri tespit edecek. TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ ile ilgili tüm detayları Turcomoney Mart 2016 sayısında açıklayacağız. Şimdiden ülkemize, iş dünyamıza hayırlı olsun diyorum.

AB BAKANI VOLKAN BOZKIR’DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR…

Uzun süredir Türkiye’yi oyalayan Avrupa Birliği, “her şerden bir hayır doğar” misali mülteci kriziyle ülkemizin önemini, değerini yeniden anlamış gözüküyor. Bunu da uzun süredir kapalı tuttuğu kapıyı epey aralayarak gösterdi. Avrupa Birliği Bakanı Sayın Volkan Bozkır’ın Turcomoney’e yaptığı özel açıklamalar, AB yolundaki tüm detayları ve “yol haritası”nı gözler önüne seriyor. Sayın Bozkır’ın Yazı İşleri Müdürü’müz Hayreddin Turan’a yaptığı çarpıcı açıklamaları mutlaka okuyun…

TÜRKİYE’NİN YENİ ROTASI ASYA VE GÜNEY AMERİKA ÜLKELERİ…

Türkiye, inanılmaz fırsatlar içinde yüzerken birçok tehlike ile yüzyüze. Etrafımızı saran ülkeler, ateş çemberi içinde. Doğal olarak yangının ateşi bizi de yakıyor. Ortadoğu ülkeleri iç savaşla cebelleşiyor, tam bir kaos halinde. Buna bir de aniden patlak veren Rusya krizi eklendi. Avrupa Birliği deseniz, uzun yıllardır krizle boğuşuyordu. Bütün bunlar, ihracatımıza çok ciddi bir darbe vurdu, vuruyor. İşte bu noktada Hükümet de, sanayiciler de, ihracatçılarımız da yeni arayışlar içinde. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin, Türk ihracatçılarının yeni ihracat stratejisini, yeni pazar hedeflerini Turcomoney’e anlattı.

RICHARD CHAMBERS’TEN TURCOMONEY’E ÖZEL YAZI…

Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi olarak bu sayımızda uluslararası bir kurumu da ele aldık. Tam da misyonumuza uygun olarak 75. yıldönümünü kutlayan Uluslararası İç Denetim Enstitüsü (IIA) ile ilgili bir dosya hazırladık. Bu dosya kapsamında IIA CEO’su Richard Chambers, Turcomoney için özel bir makale kaleme aldı. Bu önemli dosyayı ve Chambers’in ilginç tespitlerini okumanızda fayda var.

BİR İŞADAMINDAN ÇOK DAHA ÖTESİ…

Geçen ay Türk iş dünyası, Türk halkı, Türkiye şok bir vefat ile sarsıldı. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, beklenmedik bir anda bu dünyayı terketti. Bu değerli insanın vefatıyla gördükki Mustafa Koç, sadece ailesini, kendi grubunu üzmekle kalmamış, aynı zamanda iş, sanat ve medya dünyasının, Türk halkının büyük bir bölümünün gönlünde taht kurmuş. Böyle bir olayı bir de yakından tanıdığım rahmetli Sakıp Sabancı’nın vefatında görmüştüm. Türk halkının büyük bir kesimi gibi ben de Mustafa Koç’un vefatı ile derin bir üzüntü duydum. İnsanlık adına, doğa adına, sanat ve spor adına yaptıklarını öğrenince üzüntüm bir kat daha arttı. O yüzden diyorum ki, Mustafa Koç, sadece bir işadamı değil, aynı zamanda sanat adamı, spor adamı, doğa adamı, gönül adamı, halk adamı… Adam gibi bir adammış Mustafa Koç. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Mutluluk, gurur, hüzün ve üzüntülerle içiçe dünyamı sizinle paylaştım. Hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.