Ertuğrul Özkök istifa mı etti, kovuldu mu? - Haber 1Haber 1

Ertuğrul Özkök istifa mı etti, kovuldu mu?

Ertuğrul Özkök istifa mı etti, kovuldu mu?

10 Kasım 2021 - 1:08

ABONE OL

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün gazete ile yollarını ayırdığı iddia edildi. Bir başka iddia ise, Özkök’ün istifa etmeye zorlandığı yönünde…

Ve Hürriyet Gazetesi’nde bir dönem daha sona eriyor.

Demirören Grubu’na bağlı Hürriyet’te, 20 yıl genel yayın yönetmenliği 15 yıl yazarlık olmak üzere toplam 35 yıldır görev yapan Ertuğrul Özkök’ün istifa ettiği ileri sürüldü.

T24’ün haberine göre, Simavi ailesi ve Doğan Holding sahipliğini kapsayan dönemde 20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök’ün gazeteden ayrıldığı iddia edildi.

Ayrılma sebebi ne?

Resmen açıklanmayan ancak yalanlanmayan bilgilere göre Hürriyet gazetesi Özkök’le yollarını ayırdı.

Medya kulislerinde konuşulanlara göre bir başka iddia ise, Özkök’ün istifaya zorlandığı yönünde…

Ertuğrul Özkök, son olarak ekim ayında sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açtığı sergi vesilesiyle düzenlenen gecede çekilen “halay” görüntüleriyle tartışma konusu olmuştu.

Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten gönderilme nedenlerine ilişkin olarak öne sürülen iddialar arasında, “Diyarbakır’daki halay görüntüleri” ile “Aydın Doğan ile düzenli devam eden ilişkisi” de yer aldı.

Hürriyet’e 1986 yılında girdi

Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparken 1986 yılında Hürriyet gazetesine geçen ve Moskova Temsilciliği’ni üstlenen, daha sonra gazetenin Ankara Temsilciliği görevine getirilen Ertuğrul Özkök, 1989 yılında gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği’ne atandı. Erol Simavi’nin 1994 yılında Hürriyet’i Aydın Doğan’a satmasından sonra da bu pozisyonunu koruyan Özkök, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Doğan Holding’le girdiği uzun ve sert çatışma sürecinin ardından Aralık 2009’da Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı. Özkök, söz konusu yönetsel operasyondan sonra, gazetenin Doğan Medya Grubu’yla birlikte Demirören Holding’e satılmasını da kapsayan 12 yıllık dönemde Hürriyet’te köşe yazısı yazıyordu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.