1,4050 kırıldı hedef 1,43 oldu - Haber 1Haber 1

1,4050 kırıldı hedef 1,43 oldu

19 Mart 2011 - 17:39

ABONE OL

Önümüzdeki ay AMB’den yapılacağı beklenen faiz artırımı öncesinde Dolar faizlerinin bir miktar yükselmiş olsa da haftalık bazda düşmeye devam ediyor olması ve hisse senedi piyasalarındaki yükselişler Dolar’ın gerilemeye devam etmesine ve 1,4050’deki direnini kırarak paritenin 1,43’ü hedeflemesine neden oldu. Bu durumun hafta sonuna girerken gerçekleşmiş olması gün içinde volatilitenin yüksek olabileceğini gösteriyor. Büyük resme bakıldığında ABD’den açıklanan ekonomik verilerin Dolar olumlu olmaması ve faizlerdeki düşüşler Dolar’ı baskı altında tutmaya devam ettiğinden düşüşlerde parite alınır.

Günlük Strateji: 1,3950’nin altı kırılmadığı sürece, 1,4130 hedefiyle 1,3970’den alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Sınırlı Yükselişe Devam Eder

Euro / Sterlin paritesi 0,87 seviyesinin üzerine tırmanmış olmasına bağlı olarak Dolar’daki düşüşler Sterlin / Dolar paritesine belirgin şekilde yansımadı. Diğer yandan İngiltere’den açıklanan ekonomik verilerin özellikle istihdam bacağındaki olumsuzluklar ve Sterlin faizlerindeki gerilemeler Dolar’ınkinden daha önemli olduğu için Sterlin / Dolar paritesinde yeni yüksekler oluşmuyor. Bu durumda yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceğini ancak Dolar’ın gerileme sürecine devam edecek olmasına yani Dolar’ın zayıf olmasına bağlı olarak Sterlin / Dolar paritesinin sınırlı şekilde yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum.

Günlük Strateji: 1,6070’in altı kırılmadığı sürece 1,6230 hedefiyle 1,6090’dan alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen’de G7 Müdahale Kararı Aldı

Dünkü raporda olası bir müdahaleden bahsederken müdahalenin G7 ülkelerinin merkez bankalarıyla ortak yapılacağının açıklanmış olması adeta bir müdahale etkisi yaratarak Dolar / Yen paritesinin yapmış olduğu çok sert düşüş sonrasında daha da sert bir yükseliş hareketi olmasına neden oldu. Diğer yandan fazla para politikası izleyen JMB’nin para arazını artırıyor olması elbette Dolar / Yen paritesinin yükselişlerini destekliyor. Zira bir önceki gün paritenin sert düşüşü adeta müdahaleye çağrı ve tamamen spekülatif ve de bankaların ve fonların yaptığı oldukça etik dışı bir hareketti. Paritenin 82,30 civarında dengeleneceğini ve önümüzdeki günlerde yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı yavaş bir hızda 84’e kadar yükseleceğini tahmin ediyorum.

Günlük Strateji: –

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altın Yükselmeye Devam Edebilir Ama Almayın

Japonya Merkez Bankasının para arz etmeye devam edecek olmasının yarattığı likidite bolluğu ve hisse senedi piyasalarının artması beklenen ekonomik faaliyetlere bağlı olarak yükselmiş olması altının da yükselmesine neden oldu. Euro faizlerindeki yükselişlerin devam edecek olmasın beklentisiyse altının yükselişlerini şimdilik engellerken diğer yandan petrol ve diğer bazı stratejik gıda fiyatlarındaki gerilemelerin durması ve aksine yerini yükselişlere bırakmış olması altının yükselmeye devam etmesine neden oluyor. Dünyanın geneline bakıldığında eğer faizlerde yükselişler beklenmese altını alır başını daha da yükselir bir konuma geldik. VIX endeksi yükselmiş, faizler haftalık bazda gerilemiş, JMB para basıp dünyaya sürmeye devam ediyor ve emtia fiyatları topyekun yeniden artışa geçmiş. Bu durum altının yükselmesine yeter ancak altını tutan tek faktör faiz beklentileri. Onlar da şu anda yakın zamanda ortada olmayacağından yükselişler devam edebilir. Ben yine de altın alırken artık dikkat edilmesi gerektiğini ve 1440 Dolar’ın üzeri kırılmadığı sürece altın almanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Günlük Strateji: 1440’ın üzeri kırılırsa 1432’den stoplanmak şartıyla, 1462 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrolün Yükselişleri Yavaşlar

107 Dolar’a kadar çıkan ve sonra 96 Dolar’a kadar düşen petrol bu sabah itibarıyla 103 Dolar’a kadar yeniden tırmandı. Petrol stoklarının düşük olması ve hafta sonuna girerken piyasanın Libya riskini almak istememesi petrolün yükselişlerini tetikliyor. Ancak petrol stoklarının düşük kalacağı dönemin sonuna yaklaşıyor olmamızdan ve her geçen gün Libya’daki olayların bir dengeye oturacağından petrolün yükseliş ateşi düşebilir. Diğer yandan Çin’in ekonomik faaliyetlerini yavaşlatmış olmasının neredeyse her önemli veride görülüyor olması talebin daha da azalmasına neden olabileceğinden yükselişlerin sınırlı olacağını tahmin ediyorum.

Günlük Strateji: 104,30’un üzeri kırılmadığı sürece 103,10 hedefiyle 104,10’dan ölçülü miktarda satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.