72,000 çok güçlü direnç ama… - Haber 1Haber 1

72,000 çok güçlü direnç ama…

28 Eylül 2011 - 10:15

ABONE OL

Dün yurtdışı piyasalar aşırı iyimser görünümünü devam ettirdi. İMKB de bu görünümden sınırlı da olsa etkilendi. Almanya’da DAX endeksinde yükseliş %5’i bulurken İMKB’de endekslerdeki yükseliş %2,5 civarında kaldı. Borsalardaki bu yükselişin arkasında AB’nin, Yunanistan sorununun ciddiyetini algıladığı inancı var. Sorun algılanmış olsa da soruna kısa süre içinde ve elbirliğiyle çözüm üretilebileceği konusunda bizim hala şüphelerimiz var. Almanya’da EFSF’nin tutarının artırılması konusunda referandum gerekebileceği konuşuluyor.

Birçok ülkede de benzer sorunlar mevcut. Piyasalar bu olumsuzlukları dönem dönem fiyatlara yansıtacaktır. Bu nedenle Avrupa tarafında borsalarda hafta başından itibaren yaşanan ralli süreci zaman zaman sert satışlarla kesintiye uğrayabilir. Bizler olası bu yönde hareketlerden en az hasarla çıkmak için açılan pozisyonlarda belli aralıklarla kar alımlarının yapılması ve pozisyonların tazelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca hemen hemen her yorumda dile getirdiğimiz gibi stop loss olmadan işlem yapılmaması gerektiği uyarımızı bir kez daha yapmak istiyoruz.

Teknik olarak ise, İMKB 30’da 72,000’de güçlü direnç oluşumu bekliyoruz. Endeks olası bir yukarı yönlü harekette bu bölgeyi aşmakta zorlanabilir. Fakat bu durum, direnç kesinlikle aşılamayacak demek değildir. Direnç aşılamayabilir bunun için kar alımı yapılmalı fakat aşılacak olursa yeniden alım yapma konusunda kararsız kalınmamalıdır. Direncin aşılmasıyla S&P not artırımı kararıyla birlikte test edilen 75,000/76,000 aralığındaki rakamların yeniden test edilmesi mümkün olacaktır. Bu nedenle 72,000 üstünde aşağı yönlü pozisyon önermiyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde ise 70,200 ilk desteğimiz. Bu seviyeye kadar olacak geri çekilmeler normal karşılanabilir. Fakat bu seviye altına da sarkılacak olursa satışların sertleşmesi ilk olarak 69,000 ardından da 67,000’e kadar bir geri çekilme beklenebilir.


Üzeyir DOĞAN

Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.