ABD-Çin görüşmeleri ve bütçe verileri önemli - Haber 1Haber 1

ABD-Çin görüşmeleri ve bütçe verileri önemli

10 Mayıs 2011 - 8:11

ABONE OL

S&P’nin dünkü seans sırasında Yunanistan’ın notunu bir kez daha düşürmüş olmasının ardından 1,4250’ye kadar gerileyen parite emtiaların toparlanmasıyla birlikte düştüğü seviyelerden itibaren yükseldi. Bu yükselişin devamlılığı dün başlayan ve bugün tamamlanacak olan ABD ve Çin arasındaki görüşmelerin sonucunda ne olacağı belli olacak. Diğer yandan bu hafta içinde ABD’den açıklanacak bütçe verileri de son derece önemli. Bütçe verilerinin beklentilerden iyi olması durumunda yükselişler sınırlı kalır ancak benim beklentim kısa vadede konsolidasyon olacağından gün içinde hafif yükselişler görülebileceği. Bunun için düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekebilir.

Günlük Strateji: 1,4270’in altı kırılmadığı sürece, 1,4290 seviyesinden 1,4350 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Yükselir Ancak Alım İçin Erken

İngiltere ekonomisinin imalat ve hizmet alanında büyümesinin yavaşladığını herkes biliyor. Bu ortamda faizlerin nasıl hareketlendiği Serlin için belirleyici faktör olmaya devam edecek. Dün Sterlin baskı altında kalmış olması bir miktar teknik bir oluşuma bağlı olduğundan bugünkü seansta Sterlin’in toparlanamaya çalışmasını bekleyebiliriz. Dolar’ın emtialara bağlı olarak gerileyebilecek olması Sterlin’i şimdilik düşüşlerde almaya ikna ediyor.

Günlük Strateji: 1,6330’un altı kırılmadığı sürece, 1,6350 seviyesinden 1,6470 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen’de Kısa Düşüşler Alım Fırsatıdır

Dolar faizlerinin düşük kalmaya devam etmesi ve Dolar’ın dünya piyasalarının genelinde gerilemesi Dolar / Yen paritesinin onca düşüş sonrasında bile Yen karşısında yükselmesini engelliyor. Ancak düşüş sürecinin yavaşlamış olması ve paritenin konsolidasyon sürecinde olması yatay bir hareketi ister istemez gerekli kılıyor. Bu noktada düşüşlerin devam etmeyeceği varsayımından yola çıkarak düşüşlerde Dolar / Yen alınabilir.

Günlük Strateji: 79,80’in altı kırılmadığı sürece, 80,00’dan, 81,10 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Açık Pozisyonlardaki Azalma Altında Satış Getirir

Faizlerin düşük kalması, Dolar’daki gerileme ve emtiaların düzeltme mahiyetindeki yükselişi altının bir miktar yükselişine neden oldu. Bu yükselişler bence bir iki seans daha devam ettikten sonra teknik bir yeni düşüş yapmasını bekliyorum. Dünyada fonların bu aralar yapma eğiliminde olduğu mal satışları aynı zamanda altına da bir miktar yansıyabilir. Bazı enflasyona bağlı olan malların açık pozisyon sayısındaki düşüşler emtiaların baskı altında kalmasına neden olabileceğinden yükselişler satış fırsatıdır.

Günlük Strateji: 1525’in üzeri kırılmadıkça 1522 seviyesinden 1492 Dolar hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrol O Kadar Güçlenemez

Petrol fiyatları geçen hafta yapmış olduğu düşüş sonrasında belirgin sayılabilecek bir geri dönüşle yeniden yükseldi. Bu yükseliş önceki düşüşün tepkisi olduğundan normal karşılanabilir ancak bu yükseliş sürecinin devam etmeyerek önümüzdeki günlerde Çin ekonomisinin yavaşlayacağına bağlı olarak durup sonradan yeniden yerini düşüşe bırakacağımı bekliyorum. Bugün içinde bir miktar daha dünkü zirvenin üzerini bekleyin ama devamı gelmeyecek. Bu nedenle yükselişlerde satış yapılabilir.

Günlük Strateji: 96,80’in altı kırılmadığı sürece, 97,10’dan, 100,00 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Soya, İhracat Verilerine Kadar Yükselir

Dünkü seansta soya fiyatları beklediğimiz teknik düzeltmeyi yaparak libresi 13,42 Dolar seviyesine kadar yükseldi Gün içinde oluşan yükseliler genel olarak Dolar’daki gerileme ve petroldeki yükselişle gerçekleşse de aslında yaklaşan ekin döneminin ne kadar verimli olacağının belirsizliği piyasayı bugünlerde güçlü tutabilir. Diğer yandan bu hafat içinde açıklanacak olan ABD’nin ihracat verilerine kadar yükseliler devam eder ancak ihracat verilerinin açıklanmasıyla yeniden gerileme başlayacaktır.

Günlük Strateji: 1365’in üzeri kırılmadığı sürece, 1355 seviyesinden, 1341 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.