Aşağı yönlü baskılar arttı… - Haber 1Haber 1

Aşağı yönlü baskılar arttı…

03 Ağustos 2011 - 11:41

ABONE OL

Dün İMKB 30 endeksi yön konusunda belirli olacağını düşündüğümüz 74,000 ve 75,750 bandı arasında kaldı ve her iki yön için de önemli bir sinyal üretemedi. Dünkü yorumumuzda alım için 74,000 desteğine olacak bir geri çekilmenin beklenmesi ya da 75,750 seviyesinin aşılmasının beklenmesi gerektiğini söylemiştik.

Bugün İMKB 30 spot endekste açılış 74,000’in hemen altında gerçekleşecektir. Alım yapmayı düşünenlerin açılıştan sonra bir süre izlemede kalmalarının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu bölgenin güçlü destek oluşturmasını beklesek de bu durum bu desteğin kırılamayacağı anlamına gelmemelidir.

Bu nedenle bir süre izlemede kalınmalı ve desteğin çalıştığının anlaşılması durumunda 73,500’e stop loss koymak şartıyla alım yapılabilir. Fakat endeks 74,000 üzerinde tutunmada başarısız olursa pozisyonların yönü aşağı olmalıdır. Bu durumda ilk olarak 72,000 ardından da 70,000 civarına kadar bir gerileme daha yaşanabilir.

Bu nedenle tepki yükselişleri için pozisyon alacakların bu olasılığı düşünerek işlem yapmaları gerekmektedir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise dün de değindiğimiz gibi 75,750 geçilmediği sürece alımların hız kazanmasını ve kalıcı bir yükseliş hareketi başlamasını beklemiyoruz. Bu seviye öncesinde ise 75,000 ara direnç olarak takip edilebilir.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.