Aşırı hassasiyet devam ediyor - Haber 1Haber 1

Aşırı hassasiyet devam ediyor

12 Ağustos 2011 - 13:52

ABONE OL

Dün İMKB’de yurtdışında oluşan olumlu havanın etkisiyle güne pozitif bir başlangıç yapılmasına karşın öğleden sonraki kısımda Asya kökenli bir bankanın Fransa’da bir bankayla işlem hatlarını kapattığı haberlerinin piyasaya ulaşması yeni bir Lehman vakası gündeme gelebilir mi sorusunu akla getirdi. Bu haberin ardından yurtdışı piyasalarla birlikte İMKB’de de panik satışlar birbirini tetikledi ve spot İMKB 30 endekste 58,500 civarına kadar sert bir geri çekilme yaşandı. Ardından Merkel ve Sarkozy’nin önümüzdeki hafta Salı günü bu konuları görüşmek üzere toplanacağı haberi, ABD’den beklentilerden iyi gelen veriler ve gelen haberlerin bir kısmının fazla abartıldığı düşüncesiyle yeniden alımların geldiğini gördük. Endeks gelen bu alımlarla günü 63,000 civarından kapattı.

Dünkü yorumumuzda İMKB’de grafiklerin önceki günlere nazaran daha pozitif bir görüntü verdiğinden ve bir tepki yükselişi başlayabileceğini ve volatilitenin de yüksek seyretmeye devam edeceğini dile getirmiştik. Bugün de bu görüşümüzde çok fazla bir değişiklik yok. Endekste bir dip oluşturma çabası görsek de gelen negatif haberlere bu kadar hassas olunması henüz bu oluşumun tamamlanamadığını gösteriyor. Bu nedenle gün içi tepkilere yönelik alımların yapılabileceğini düşünsek de orta ve uzun vadeli alımı henüz önermiyoruz. Bu süreçte bugün yukarı yönlü pozisyonlarda 61,500 destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin altına sarkılması durumunda 60,500’e kadar yeni bir geri çekilme daha yaşanabilir. Endeksteki kötü haberlere karşı olan hassasiyeti göz önüne aldığımızda olası bir satış baskısında yeni diplerin görülme olasılığına da hazırlıklı olunmalı. Bugün özellikle 62,500 üzerinde bir hareket başlaması durumunda pozitif görünüm artabilir ve tepkinin ilk soluklanma bölgesi olarak gördüğümüz 64,500-65,000 civarına kadar bir çıkış gerçekleşebilir.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.