Çıkışı görmeden pozisyon alınmamalı! - Haber 1Haber 1

Çıkışı görmeden pozisyon alınmamalı!

21 Temmuz 2011 - 10:11

ABONE OL

İMKB’deki satış baskısı dün de devam etti ve İMKB 30’da bir süredir baktığımız 75,000’in altındaki ilk kapanış gerçekleşti. Kırılma kuralları gereği henüz bu destek kırılmış demek için erken olsa da teknik olarak görünümün iyice zayıfladığını söyleyebiliriz.

Bu süreçte endekste 75,500 üzerine hacimli bir çıkış gerçekleşmedikçe yukarı yönlü pozisyon bulundurmanın riskinin çok daha arttığını söyleyebiliriz. Gün içinde endekste 75,500 üzerine hacimli bir şekilde çıkılabilirse 75,000 altında stop loss yapmak kaydıyla alım yapılabilir. Bu koşul gerçekleşmediği sürece endekste alım için aceleci olunmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Endeksin bugün de tepki verememesi ve 75,000 altındaki kapanışını tekrarlaması durumunda ilk olarak 73,500 civarına kadar hızlı bir geri çekilme yaşanabilir. Bu yönde başlayacak bir hareketin endeksi 70,000 civarına kadar çekebileceği göz önünde bulundurulmalı. Yukarı yönlü hareketlerde 75,500’ün hacimli bir şekilde geçilmesi durumunda ilk hedef 77,000 civarı olacaktır.

Son olarak bugün AB Liderler Zirvesi ve TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı izlenecek önemli gündem maddeleri. Beklentilerin olduğu gibi sonuçların da fiyatlara yansıyacağı göz önünde bulundurularak, piyasada oluşan rakamların aksine zorlama yorumlar çıkarmaya ve terste kalan pozisyonlarda ısrarcı olmaya gerek olmadığını düşünüyoruz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.