Çocuklarımızın Geleceğine Portföy - Haber 1Haber 1

Çocuklarımızın Geleceğine Portföy

03 Nisan 2013 - 10:23

ABONE OL

Yatırımcılıkta en önemli şey, hisseler ucuz iken alıp orta ve uzun vadede kazançlı çıkmaktır. Önemli olan 6-7 aylık getiri yerine, en az 5-10 yıl sonra buraya aktarılan tasarrufların önemli meblağlara ulaşmasıdır.

Ekonomi Finans Dergisi Turcomoney yayına başladığı günden bu yana uzun bir dönem oldu ve ilginiz sayesinde bugünlere geldik. Artık dergimiz aranıyor ve soruluyor. Fakat yoğunluğum nedeniyle iki ay yazı gönderemedim. Bu yüzden okuyucularımdan çok özür diliyorum. Elimden geldiğince her ay sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Bildiğiniz üzere, yatırımcı olmak, ya da yatırımcılık eğitimi adını verebileceğimiz bir yazı dizisi başlattık ve örnek bir portföy oluşturduk. Bu ay da bu uygulamaya devam ediyoruz. Bu portföyü hep birlikte izliyoruz. Genel kuralımız, bugünkü piyasa koşullarında her ay 100 TL’lik hisse senedi aldığımızı varsaymak. Her ay genellikle bir hisse öneriyorum.

Şubat ayı sayısında aşağıdaki tabloyu vermiş ve Ayen Enerji hissesi önerdiğimiz fiyat aralığına gerilerse 100 TL’lik alımımızı bu hissede yapabileceğimizi belirtmiştik. Ayrıca portföyde PETUN Hisselerinde de satış önermiştik, çünkü oldukça iyi prim yapmıştı.

Bu yazıyı 26 Mart 2013 tarihinde kaleme alıyorum. Çünkü derginin Nisan ayında çıkabilmesi için yazıyı erken göndermemiz gerekiyor. Geçen ay (Mart) yazı yazamadığım için bir önerim yoktu. Şubat ve Mart döneminde AYEN hissesi en düşük 1.98 ve en yüksek 2.26 aralığını gördü. Sizlerin, Şubat ayında 100 TL’ye yakın değerde AYEN hissesini 2.20 TL fiyattan ve Mart ayında da 100 TL tutarında AYEN hissesini ortalama 2.00 TL’den aldığınızı varsayıyorum. Ayrıca Şubat ayında eldeki PETUN Hissesini de 7.0 TL fiyattan sattığınızı varsayıyorum. Sattığınız hisselerden gelen nakit ile yine AYEN hissesi alındığını ve bunun ortalama maliyetinin de 2.18 TL olduğunu varsayıyorum.

Bu durumda, Mayıs 2012’den bu yana, vermiş olduğumuz önerilerle oluşan portföyümüzün tablosu 26 Mart 2013 itibariyle şu şekildedir;

PETUN’un satışından gelen para ve Şubat ve Mart ayındaki 100 TL tutarındaki alımlarımızla birlikte elimizde toplan 213 lot Ayen Hissesi oldu. Aslında portföy oluşturmak açısından portföyün yarıya yakınını sadece belli bir hisseye yatırmak risklidir. Fakat geçen ay yazı yazmayınca sizlere önerebileceğim başka kağıtları öneremedim. Dolayısıyla AYEN oranı arttı. Toplam hisse maliyetimi 1045 TL’ydi ve şimdi yaklaşık 1072 TL’miz var. Bu getiri oldukça düşük bir getiri fakat yatırımın çocuklarımız için ve uzun vadeli olduğu unutulmamalı.

Yatırımcılıkta en önemli şey, hisseler ucuz iken alıp orta ve uzun vadede kazançlı çıkmaktır. Aslında sadece 6-7 aylık getiri yerine, bizi ilgilendiren nokta, en az 5-10 yıl sonra, buraya aktarılan tasarrufların önemli meblağlara ulaşmasıdır.

BU AYIN HİSSE ÖNERİSİNİ DERGİMİZİN NİSAN SAYISINDAN OKUYABİLİRSİNİZ…
ABONE OLMAK İÇİN ARAYIN: 0212 6036270

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.