Dalgalanmalar eşliğinde yükselir - Haber 1Haber 1

Dalgalanmalar eşliğinde yükselir

21 Haziran 2011 - 11:07

ABONE OL

Bugün FED’in yapacağı faiz toplantısının ardından yarın vereceği faiz kararının nasıl sonuçlanacağı piyasa için bir sürpriz yaratmayacak. FED büyük ihtimalle faizleri düşük tutmaya devam edecek ancak para politikalarını eskisi gibi gevşek tutmayacağının sinyalini verecekken bu durum daha ilerisi için, örneğin 7-8 aylık bir dönemde faizlerin artmaya başlayabileceği yönünde kanıların oluşmasına neden olabilir. Bugün Yunanistan’da yapılacak olan güven oylaması Yunanistan meselesinin çözülmesi konusunda önemli bir adım çünkü bu oylamanın ardından Avrupa Yunanistan’ı nasıl kurtaracağı yönünde hamlelerde bulunabilecek. Önümüzdeki günlerde Euro yükselmeye devam edebilir. Bu durum düşmüş olan emtiaların yukarı yönlü toparlamalarıyla eş zamanlı olabilecek olması bu beklentimi güçlendiriyor. Eğer bu durum devam ederse paritenin daha ileriki günlerde 1,47’li seviyelere kadar dahi yükselmesi gündeme gelebilir. Kısa vadede elbette dalgalanmaların eşliğinde gerilemeler olursa bu durum bir alım fırsatı olabilir.

Günlük Strateji: 1,4220’nin altı kırılmadığı sürece 1,4250 seviyesinden 1,4330 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Sessiz Kalabilir

Dolar’ın gerilemesine rağmen Euro / Sterlin paritesinde görülen yükseliş beklediğim gibi Sterlin / Dolar paritesinin yükselişlerinin sınırlı olmasına neden oldu. FED’in vereceği faiz kararı öncesinde gerileyen Dolar bugün de faizlerindeki düşüklüğü nedeniyle Sterlinin yükselmesine engel olabilir. Düşüşlerde Sterlin alınabilir ama çok bir beklenti içinde olamamak gerekiyor. Dolar satacaksanız Sterlin almayın.

Günlük Strateji: 1,6120’in altı kırılmadığı sürece, 1,6140 seviyesinden 1,6230 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Düşüşlerde Dolar / Yen Alınabilir

Dolar / Yen paritesi Dolar faizlerinin zayıf kalması ve hisse senedi piyasalarının bir miktar yükselmesi karşısında sınırlı hareketine devam etti. Bugün başlayacak olan ve kararı yarın açıklanacak olan FED’in faiz toplantısı eğer Dolar faizleri düşmeye devam ederse o zaman Dolar / Yen paritesinde düşüşler olabilir ama bunun devamlılık gösterme ihtimalini oldukça düşük görüyorum. Bu noktada kısa vadede düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Günlük Strateji: 79,80’in altı kırılmadığı sürece, 80,10 seviyesinden, 80,70 hedefiyle çok ölçülü miktarda alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Yükselişler Altın İçin Satış Fırsatıdır

Dünyanın genelinde gerilemiş olan faizler ve yükselen hisse senetleri altının yeninde yükselmesine neden olurken bu durum aslında bir satış fırsatı yaratıyor. Bunun nedeni gerileyen emtia fiyatlarının yarattığı deflasyon etkisinden kaynaklanıyor. Yarınki FED kararı öncesinde FED’in faizleri bir süre daha düşük tutabilecek olmasının beklentisi bugün de altının güçlü olmasına neden olabilir ama akşam saatlerinden yarına kadar satış baskısının oluşmasını bekleyebiliriz.

Günlük Strateji: 1555’in üzeri kırılmadıkça 1553 seviyesinden 1532 Dolar hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Yükselmeye Devam Edebilir

Hisse senedi piyasalarındaki yükselişler ve Doların gerilemesi petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Petrol fiyatları 91’li seviyelerden itibaren başlattığı yükselişi dünkü seansta 94’e kadar devam ettirmiş olsa da bunun anlamı 88 hedefinin bozulduğu değil. Ancak yine de Doların gerileme ihtimali ve petrol arzının Libya nedeniyle risk altında olması ihtimali petrolün yükselişinin 96’ya kadar devam etmesine neden olabilir. Düşüşler gün içinde görülürse bunlar kısa vadede alım fırsatı oluşturabilir.

Günlük Strateji: 92,50’in altı kırılmadığı sürece, 92,80 seviyesinden, 93,50 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Yükselişlerde Soya Satılabilir

Doların gerilemesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş soyanın yükselmesine neden olurken, diğer tahıllara bakıldığında satış baskısının devam ediyor olmasının yarattığı baskı soyayı etkilemiyor. Soyanın arzı yüksek ve öyle görülüyor ki piyasa bu hafta açıklanacak olan ihracat verilerinin yüksek olacağını bekliyor. Eğer bunun tersi olursa soyada sert satışlar görülebilir ancak olası sert düşüşleri Doların gerilemesi yavaşlatabileceğinden düşüler sert olmayabilir. Kısa vadede yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Günlük Strateji: 1362’nin üzeri kırılmadığı sürece, 1360 seviyesinden, 1348 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.