Dolar faizleri yükselmedikçe Euro / Dolar yükselir - Haber 1Haber 1

Dolar faizleri yükselmedikçe Euro / Dolar yükselir

03 Haziran 2011 - 10:22

ABONE OL

ABD’de ekonomik yavaşlamaya dair sinyallerin dün açıklanan verilerle kendisini göstermeye devam etmesi dün emtiaların gerilemesiyle önce düştükten sonra günü yükselişle tamamladı. Euro / Dolar paritesinin yükselişi sadece Dolar olumsuz verilerin açıklanmasıyla değil aynı zamanda bugün açıklanacak olan verilerin Euro olumlu ve Dolar olumsuz açıklanacağı beklentisiyle de önceden gerçekleşmiş oldu. Bugün piyasa Avrupa’dan açıklanacak olan hizmet sektörü büyüme verilerine ve ABD’den açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine bakacak. Avrupa verileri Euro olumlu, ABD verileriyse Dolar olumsuz açıklanma ihtimali yüksek ve bu durum şu an zaten fiyatın içinde. Bu durumda Dolar faizlerinin yapacağı olası yükselişlerden başka Euro / Dolar paritesinin düşmesine yardımcı olamaz. Bu nedenle Doların özellikle 10 yıllık faizlerini takip edin. Son olarak Çin ekonomik verilerinin Çin ekonomisinin büyüdüğünü gösteriyor olduğundan Doların düşüşü devam edebilir. Düşüşlerde Euro alınabilir.

Günlük Strateji: 1,4370’in altı kırılmadığı sürece 1,4390 seviyesinden 1,4440 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlinin Yükselişi Kısıtlı Olur

Dün ABD’den açıklanan Dolar olumsuz verilere rağmen Sterlin / Dolar paritesinin bu duruma kayıtsız kalması İngiltere’deki ekonomik verilerin de olumsuz olmasından ve borsaların düşme eğilimi göstermesinden kaynaklanıyor. Bugün eğer hisse senedi piyasaları yükselirse Sterlin ancak o zaman yükselir ancak ekonomik verilerin çok parlak açıklanmayacağını düşündüğümden Dolar düşse bile hisse senedi piyasalaı da baskı altında kalabilir. Bu da Sterlin / Dolar paritesinin olası yükselişlerinin sınırlı olmasına neden olabilir.

Günlük Strateji: 1,6300’ın altı kırılmadığı sürece, 1,6300 seviyesinden 1,6350 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Zayıf

Hisse senedi piyasalarındaki zayıflığın devam etmesi ve Dolar faizlerinin hala başını yukarı çevirmemesi Dolar / Yen paritesinin baskı altında kalmasına neden oldu. 80,30 önemli bir destek ve bu seviye bugün test edilebilir. Olası düşüşler devam ederse o zaman alım yapmadan önce 79,60’ı beklemelisiniz. Yükseliş senaryosu şimdilik zayıf gözüküyor ve bugün piyasa düşme eğiliminde kalacak gibi gözüküyor.

Günlük Strateji: 79,60’ın altı kırılmadığı sürece, 79,80 seviyesinden, 80,30 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altın Düşüşleri Takiben Yükselebilir

Petrol fiyatlarındaki düşüşler ve ekonomik faaliyetlerin zayıf olması altının yükselişlerinin ardından ani bir satış baskınıyla düşmesine neden oldu. Ancak Çin’den açıklanan ekonomik verilere bakıldığında ekonomik büyümenin henüz tam anlamıyla hız kesmemiş olması ve Doların düşük faizleri nedeniyle baskı altında kalabilecek olması altının bugün düşüşlerinin sınırlı kalmasına neden olur. Bu nedenle düşüşler alım fırsatıdır.

Günlük Strateji: 1519’un altı kırılmadıkça 1521 seviyesinden 1535 Dolar hedefiyle çok ölçülü alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Hafif Yükselebilir

Petrol stok verilerinin beklentilerin üzerinde atması ve ekonomik faaliyetlerdeki yavaşlamalar petrol fiyatlarının düşmesine neden olurken Doların gerilemesi petroldeki düşüşlerin sınırlı kalmasına neden oldu. Doların zayıflığı ve Çin ekonomisinin yavaşlamaya dair görüntüsünün ortadan kalmış olması petrol fiyatlarının bugün hafta sonuna girerken yükselmesini gerektirebilir. Zira Libya durulmadıkça petrol düşmeyecek, Temmuz’dan önce de durulma olmaz.

Günlük Strateji: 99,10’un altı kırılmadığı sürece, 99,30 seviyesinden, 101,40 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Soyada Düşüşler Yakın

Piyasada açık pozisyon sayısı ve hacimler azalmışken bir iki fonun yapmış olduğu 5000 kontrat yeni alımlar soyanın yükselmesine neden oldu. Eğer Dolar düşmeye devam ederse bu yükseliş de devam edebilir ancak temel faktörler kısa vadede soyanın üzerinde ağırlığını hissettirebilir. Soyadaki arzın yüksekliği ve talebin düşüklüğü soyanın yükselişlerinin momentum kazanmasına engel olursa düşüşler yakındadır.

Günlük Strateji: 1408’in üzeri kırılmadığı sürece, 1405 seviyesinden, 1391 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.