Düşüşlerde Euro alınır - Haber 1Haber 1

Düşüşlerde Euro alınır

24 Mayıs 2011 - 10:48

ABONE OL

Yunanistan’ın borç yapılandırılmasıyla ilgili çıkan haberler Euro üzerindeki baskıları artırınca Euro faizlerinde belirgin düşüşler yaşandı. Euro / Dolar paritesi bugünlerde Dolar’ın Euro’ya karşısında rezerv para olarak kalmasına bağlı olarak zayıf kalmaya devam ediyor ancak yakında mal fiyatlarında yeniden artışlar görüldüğü zaman Euro / Dolar paritesinin düşüşlerini durup yerini yükselişlere bırakarak 1,43’lü seviyelere kadar yeniden yükselecektir. Kısa vadede düşüşler olursa alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Günlük Strateji: 1,4010’un altı kırılmadığı sürece, 1,4030 seviyesinden 1,4110 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Sessiz Kalır

Euro / Sterlin paritesinin dünkü gerilemesinin adından yeniden yükselebilecek olması bugün Dolar gerilese de Sterlin’in fazla yükselmek istemeyeceğini ortaya koyuyor. Sterlin’in yükselişleri de düşüşleri de sınırlı alanda kalacak olmasına bağlı olarak eğer Dolar’ı satacaksanız bunu Sterlin’e karşı yapmak yerine diğer para birimlerine karşı yapınız. Ancak haftalık bazda yükseliş olacağını düşündüğümden daha uzun süreli olarak tutmak üzere düşüşlerde Sterlin alınabilir.

Günlük Strateji: 1,6050’nin altı kırılmadığı sürece, 1,6080 seviyesinden 1,6150 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen 81,10 Görebilir

Dolar’ın yükseldiği bir günde hisse senedi piyasalarındaki gerilemeler Dolar / Yen paritesi üzerine birbirine ters etkisi olduğundan düşüşler de yükselişler de sınırlı kalıyor. Japonya’daki deprem sonrasında yaşanan olumsuzluklara rağmen Japonya’daki beklentilerin olumlu olması Yen’in şimdilik fazla değer kaybetmesini engellediği için yükselişler sınırlı olabiliyor. Yakın zamanda Dolar’ın da gerileyebilecek olması, Dolar / Yen paritesinin yeniden 81,10’a kadar gerilemesine neden olabilir.

Günlük Strateji: 82,70’ın üzeri kırılmadığı sürece, 82,40 seviyesinden, 81,20 hedefiyle satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altın İçin Petrole Bakın

Düşük kalan Dolar ve Euro faizleri ve bunun yanında düşüşlerini durdurma aşamasında olan emtia fiyatları nedeniyle altın yükselmek niyetini devam ettiriyor. Dünkü seansın ortasından itibaren alınmaya devam eden altının bugünkü seans içinde 1522 Dolar’a kadar yükselmesi mümkün. Yükselişlerin devam etmesi için emtia fiyatlarında yükselişlerin oluşması gerekiyor. Bu olmadıkça altında yükselişler 1522 Dolar civarında sınırlı kalacağından özellikle bir gözünüz petrolde olsun. Eğer petrol 99 Dolar’ın üzerini geçerse o zaman altın satış pozisyonu taşımaktan kaçınmalısınız.

Günlük Strateji: 1507’nin altı kırılmadıkça 1509 seviyesinden 1522 Dolar hedefiyle alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Yükselebilir

Dolar’daki yükselişe ve hisse senedi piyasalarındaki zayıflığa bağlı olarak gerilemiş olan petrol fiyatları yakın zamanda satış baskısı altında kaldı. Ancak Dolar’ın düşeceğini beklediğim ve mal fiyatlarında bir miktar yükselişlerin görüleceğine bağlı olarak toparlanacak olan hisse senedi piyasaları petrolün de 99 Dolar’a kadar tırmanmasına neden olabilir. Kısa vadede düşüşler alım fırsatıdır çünkü ne Libya’yla ilgili olumlu bir haber var ne de talebin azalmasına neden olabilecek bir gelişme var. İran’da Ahmedinejat’a yapılan saldırıyı da düşündüğümüzde petrolle ilgili sıkıntılar devam edeceğe benziyor. Bu nedenle petrol yükselebilir.

Günlük Strateji: 97,10’un altı kırılmadığı sürece, 97,30 seviyesinden, 99,30 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Kısa Vadede Sınırlı Yükselebilir

Fonlar pozisyonlarını azaltmaya devam etse de son zamanlarda petrolde görülebilecek yükselişler beraberinde kısa vadede soyanın da yükselmesine neden olabilir. Diğer yandan Dolar’ın da gerileyebilecek olması soyanın düşüşlerinin kısa vadede sınırlı kalmasına neden olabilir. Bu hafta içinde açıklanacak olan ihracat rakamları piyasaya yön verecek olsa da genel itibarıyla orta vadede düşeceği gözlenene soya kısa vadede yukarıdaki nedenlere bağlı olarak belirgin olamayacak şekilde yükselmek isteyebilir ancak daha sonraları temel nedenlere baplı olarak soyadaki zayıflık devam edecektir.

Günlük Strateji: 1405’in üzeri kırılmadığı sürece, 1401 seviyesinden, 1381 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.