Euro Alıma Yakın - Haber 1Haber 1

Euro Alıma Yakın

07 Eylül 2011 - 10:58

ABONE OL

Dün açıklanan ekonomik veriler ABD’de ISM endeksinin yükseldiğini ancak buna karşın Avrupa ekonomisinin büyümesinin yavaş kaldığını göstermiş olması Euro / Dolar paritesinin gerilemesine neden oldu. Bugünlerde hisse senedi piyasalarında yükselişler görülecek. BU durum yakın vadede Euro / Dolar paritesinin düşüşlerini sınırlandırır. Diğer yandan düşme eğilimine devam eden Dolar faizleri de Euro / Dolar paritesinin düşüşlerde alım yapılmasını gerektirebilir. Kritik desteler kırılmadıkça parite alınabilir.

Günlük Strateji: 1,3930’nin altı kırılmadığı sürece 1,3950 seviyesinden 1,4150 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin’in de Düşüşler Sınırlı Olur

Dün düşen hisse senedi piyasaları ve yükselen Dolar İngiltere’den açıklanan ekonomik verileri göz ardı edilmeye devam etmesine neden olacak kadar belirgin olduğundan Sterlin / Dolar paritesinde de gerilemeler görüldü. Bugünlerde Euro / Sterlin paritesini de izlemek gerekiyor. Öyle sanıyorum ki Doların gerileyebilecek olması ve Euro / Sterlin paritesinde görüleceğini beklediğim düşüşler Sterlin / Dolar paritesinin düşüşlerini sınırlı tutacaktır.

Günlük Strateji: 1,5901’un altı kırılmadığı sürece, 1,5950 seviyesinden 1,6090 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Lütfen Yükseldi

Dolar / Yen paritesinin gereğinden fazla uzun bir zaman yatay kaldığından yakındığım bir günün sonunda piyasa düşen volatiliteye tepki vererek Dolar / Yen paritesinin yükselişini nihayet şahit olduk. Dolar faizlerinde yükseliş olmasa da Dow Jones endeksinin açıklanan olumlu ISM verileri sayesinde yükselmeye başlaması ve bu arada altının yeniden çok sert bir düşüş yapmış olması Yene olan talebin de kısılmasına ve piyasanın Dolar lehine hareket etmesine neden oluyor. Dolar / Yen paritesinin yükselişinin zahmetli ve ağır bir şekilde devam edeceğini düşündüğümden bu aralarda hep gerilemeler göreceğiz sanıyorum ve her gerileme bir alım fırsatı olacaktır.

Günlük Strateji: 76,50’nin altı kırılmadığı sürece, 76,80 seviyesinden 78,90 hedefiyle ölçülü alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Dow Al, Altın Sat

Altın fiyatları dünkü seansta yeniden bir rekor kırdığı bir günün sonunda yükseldiği seviyenin yaklaşık 55 Dolar altında satış baskısıyla birlikte kapandı. ABD’den açıklanan Dolar olumlu ISM verilerinin aslında yakın zamanda hisse senedi piyasalarına güç verecek olması ve bununla birlikte Dow Jones / Altın rasyosunun yükselecek olması biraz altının düşüşü biraz da Dow Jones’un yükselişiyle gerçekleşecektir. Bu nedenle yükselişlerde altın satılabilir. Hatta bir de mümkünse Dow Jones endeksi alınır.

Günlük Strateji: 1908’in üzeri kırılmadıkça 1902 seviyesinden 1830 Dolar hedefiyle çok ölçülü satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Kısa Vadede Kısa Metrajlı Alınır

Dünya piyasalarındaki onca çalkalanmaya ve petrol olumsuz olan onca duruma rağmen petrol fiyatlarının gerilemiyor olması ya da gerilemelerinin sınırlı olması petrolün yükselebileceğini düşündürüyor. Gerçi beklentilere bakıldığında Dow Jones endeksinin yükselebilecek olması ve bunun yanında Doların da gerileyebilecek olması kısa vadede düşüşlerde petrol alınabileceğini gösteriyor.

Günlük Strateji: 83,10’un altı kırılmadığı sürece, 83,60 seviyesinden, 84,80 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Yatay

Soyada Düşüşler Devam Edebilir

Onca yükseliş sonrasında soya fiyatlarındaki gerilemeler hisse senedi piyasalarındaki ve petroldeki gerilemeyle iyi bir düzeltme fırsatı yakaladı. Spekülatif fonların kar realizasyonu yapacak olması soyanın artan arz ortamında daha da düşmesine neden olabilir. Bu nedene düşüşler son yaşanan yükselişin ilk etapta yüzde 30 ve ardından yüzde 50 seviyesine kadar düzeltmeye devam etmesine neden olabilir.

Günlük Strateji: 1378’in altı kırılmadığı sürece, 1480 seviyesinden, 1392 hedefiyle alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.