Euro daha yükseklere mi bakıyor? - Haber 1Haber 1

Euro daha yükseklere mi bakıyor?

25 Şubat 2011 - 9:53

ABONE OL

Hafta sonuna girerken yükselen mal fiyatları ve düşen faizleri yüzünden düşen Dolar’ı almak için piyasada bir iştah henüz görülmüyor. Belki bugün açıklanacak olan büyüme verileri eğer faizlerin yükselmesine neden olursa o zaman Dolar’da bir miktar yükseliş beklenir ama hafta içinde sürekli olarak düşen Dolar ve yükselen emtia fiyatları Dolar alımını engeller. Bu noktada eğer parite gün içinde 1,3830’un üzerinde kapanış yaparak haftayı tamamlarsa paritenin tutturduğu hedef 1,43 olur. Dünkü seansta düşen petrol fiyatları belki bugün de paritenin bir ara düşmesine neden olabilir ama Kuzey Afrika’da durum hala ciddiyetini koruduğundan yükselişler devam edebilir. Bu da paritenin düşüşlerinin sınırlı olmasına neden olur.

Günlük Strateji: 1,3710’un altı kırılmadığı sürece, 1,3860 hedefiyle 1,3730’dan alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin, Euro’yu ve Dolar’ı Bekliyor

İngiltere Merkez Bankası’nın faizleri artırabileceğine dair beklenti güçlenmeye devam etmesine rağmen dünkü seansta petrol fiyatlarındaki yüksekliğe bağlı olarak gerileyen hisse senetleri Sterlin’in yatay kalmaya devam etmesine neden oldu. Her yerde piyasalar çalkalanırken Sterlin2in oldukça sakin kalmaya devam etmesi piyasanın bir şeyleri beklediğinin bir ifadesi aslında. Eğer Dolar faizleri düşmeye devam eder ve Euro / Dolar paritesi de 1,3830 üzerinde kapanış yaparsa hedefi 1,43 oluyorsa o zaman Sterlin, Dolar’ın daha da düşüp düşmeyeceğinin hesabını yapıyor olabilir. Yani Sterlin / Dolar’da yukarı yönlü bir patlama olursa bu ancak Dolar’ın tüm dünya çapında daha da düşmeye devam edip etmemesine bağlı olacak. Bunun dışındaki her durumda hisse senetlerine ve Dolar’a bağlı olarak hareket etmeye devam eder. Kısa vadede hafifi yukarı yönlü hareketler olabilir.

Günlük Strateji: 1,6310’un üzeri kırılmadığı sürece 1,6150 hedefiyle 1,6280’den satmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Yükselmeyi Bekliyor

Dünkü seansta düşen hisse senetleri ve Dolar faizleri Dolar / Yen paritesinin teknik bir düzeltme yapmasına olanak tanımadı ama bugün hafta sonuna girerken petrol fiyatlarının bir miktar gerilemiş olması Dolar / Yen paritesinin teknik düzeltme yapmasına neden olabilir. Bu noktada kısaca ve basit olarak eğer kritik destek seviyeleri kırılmazsa Dolar / Yen için iyi bir alım fırsatı olabilir.

Günlük Strateji: 81,20’nin altı kırılmadığı sürece 82,80 hedefiyle 81,50’den alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altında Fazla Beklemeyin

Dünkü seansta petrol fiyatlarının bir ara belirgin şekilde gerilemiş olmasına bağlı olarak altın fiyatlarında da gün içinde 1392 Dolar’a kadar düşüşler oldu ancak genel gidişatın değişmemesi nedeniyle altın yeniden 1408 Dolar seviyesine kadar bu sabah saatlerde yükseldi. Bugünlerde hisse senedi piyasalarındaki gerilemeler altını destekler ve diğer yandan düşme eğilimindeki faizler de altının yükselmesine neden olur. Daha pratik şekilde görmek için eğer Dolar düşmeye devam ederse altın fiyatlarında yükselişler görmek mümkün. Kısa vadeli ve kısa metrajlı pozisyonlar açmak ve kapatmak gerekir. Pozisyonunuzu bugünlerde gereğinden fazla uzun zaman tutarsanız para kaybedersiniz.

Günlük Strateji: 1395’in altı kırılmadığı sürece 1403 hedefiyle 1397’den alış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Bu Ara Kolay Düşmez

Suudi Arabistan’ın yedek petrol üretim kapasitesini çalıştırarak Libya ve diğer ülkelerden kaynaklanan petrol azlığını yerine koyabilecek olduğunu açıklaması gün içinde petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu. Bundan sonra hafta sonu riski almak istemeyen yatırımcıların alımları yine etkili olabilir bu da kısa vadede petrol fiyatlarının yeniden yükselmesine neden olabilir. Zira gerilemiş petrol ürün stokları ve benzin stokları petrolün yükselmesi için bir neden oluştururken diğer yandan düşme eğiliminde olan Dolar da petrolün hemen gerilemeyeceğinin bir işareti.

Günlük Strateji: 94,40’in altı kırılmadığı sürece 95,80 hedefiyle 94,70’ten alış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.