Euro dikkatli yükselir - Haber 1Haber 1

Euro dikkatli yükselir

24 Ağustos 2011 - 11:11

ABONE OL

Dolar faizleri gerileme sürecine ara vermiş gibi gözükse de ABD’den gelen ekonomik veriler Dolar faizlerinin yükselişini engellediği için Euro / Dolar paritesinin yükselmeye devam etmesini beklemek mümkün ancak bu arada Japonya’nın kredi notunun Moody’s tarafından düşürülmesinin ardından sanırım ABD, Yen’in değer kaybetmesi sürecinde yardımcı olmak adına üçüncü para genişlemesine izin vermeyecek. Bu da Doların bugün olmasa da önümüzdeki günlerden itibaren yeniden yükselmek isteyeceğini gösteriyor. Euro alırken dikkat edin ancak kısa vadede Euro yükselişe bir miktar daha devam edebilir.

Günlük Strateji: 1,4260’ın altı kırılmadığı sürece 1,4310 seviyesinden 1,4460 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlinin Düşüş Sınırlı Olur

Sterlin / Dolar paritesi 1,65 civarında konsolide olurken hisse senedi piyasaların yükselişinden faydalanıyor. Yakın zamanda hisse senedi piyasalarında devam edeceğini düşündüğüm yükselişler ve Dolar faizlerinin tüm getiri eğrisi boyunca geriliyor olması Sterlin / Dolar paritesinin düşüşlerinin sınırlı olmasına neden olabilir.

Günlük Strateji: 1,6350’in altı kırılmadığı sürece, 1,6380 seviyesinden 1,6580 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Suları Test Ediyor

Moody’s Japonya’nın kredi notunu düşürdü. Japonya Merkez Bankası’nın daha önceden yapmış olduğu bir günlük müdahaleler işe yaramayınca daha yapısal bir konu olan kredi notu üzerinden Yen’in değer kaybedilmesi sağlanıyor. Gördüğünüz gibi ABD’ni redi notu düştü ve hemen arından Japonya’nın kredi notu düştü. Yani aradaki not farkı yine eskisi gibi kalmış gözüküyor. Hatta Moody’s bazında Japonya’nın kredi notu ABD’nin 3 kademe altında kaldı. Bütün bunlar Yen’in daha uzun vadede değer kaybetmesi için yapılan hareketler olduğundan düşüşlerde alım yapılmalıdır. Ancak sürprizleri bekleyip 75’lerden yakalarsanız alın.

Günlük Strateji: 75,10’un altı kırılmadığı sürece, 75,50 seviyesinden 77,70 hedefiyle ölçülü alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Altında Satış Dalgası Sonradan Gelir

Altında gelen kar satışları dünkü seansta altının yalandan düşmesine neden oldu. Ancak bugünlerde Dolar ve Euro faizlerinin gerilemeye devam ediyor olması altının yükselişine neden olabilecek bir faktör ancak faizlerdeki düşüşlerin son bulmuş olabileceği bakır ve faizlerde belli oluyor. Bakır fazla düşmedi, 30 yıllık Dolar faizleri de çok düşmüş değil bu noktada bugün içinde dünkü düşüşün düzletmesi yükseliş olarak göze çarpar ve satış fırsatı yaratmış olur.

Günlük Strateji: 1895’in üzeri kırılmadıkça 1888 seviyesinden 1810 Dolar hedefiyle ölçülü satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Hafif Yükselir Sonra Düşer

Petrol fiyatları Kaddafi”nin gidişini yükselerek kutladı. Bunun nedeni Kaddafi’nin gidişi problemlerin kısa vadede bitmeyeceğinden kaynaklanıyor. Libya’dan gelecek olan üretimin piyasaya ulaşması aylar alacak. Ancak bu dönem içinde Brent ve NYMEX petrolü arasındaki fark azalmaya devam edecektir. Petrol tüketim döneminin yavaşlaması dönemine yaklaşırken bu hafta içinde açıklanacak olan stok verileri de çok önemli ancak kısa vadede Çin’in yeni alımlar yapabilecek olması petrolün bir miktar daha yükselmesine neden olur ancak yükseliş son derece sınırlı kalabilir.

Günlük Strateji: 86,30’un üzeri kırılmadığı sürece, 86,10 seviyesinden, 85,30 hedefiyle satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Soya İlk Düşüşünde Alınmalı

Soya fasulyesi beklediğimiz gibi 1400 seviyesine dayanmasının ardından şimdi piyasada bulunan fazla soyanın etkisini ve yüksek çıkabileceği beklenen hasadın etkisini görecek. Bu durum soyanın yükselişlerinin sonuna yaklaşıldığını ve kısa vadede yeniden 1350’ye kadar gerileyebileceğinin habercisi olabilir. Bugüne kadar soya hasadının risk altında olabileceği beklentisi soyanın yükselmesine neden olsa da bunun aksi de uzakta değil.

Günlük Strateji: 1412’nin üzeri kırılmadığı sürece, 1406 seviyesinden, 1375 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.