Euro / Dolar Gün İçinde Bir Miktar Yükselebilir - Haber 1Haber 1

Euro / Dolar Gün İçinde Bir Miktar Yükselebilir

09 Mart 2011 - 15:13

ABONE OL

Dünkü seansta petrol fiyatlarının gerileyeceği beklentisi ve daha önceki yükselişler sonrasında oluşacak kar realizasyonlarına bağlı olarak Euro / Dolar paritesi 1,3880 seviyesi civarındaki destek bölgesine kadar geriledi. Yarın ABD’den açıklanacak olan bütçe dengesi verileri öncesinde Euro / Dolar paritesinde yükselişler görülebilir. Eğer bu arada petrol fiyatları yükselmese de düşmeme eğilimi gösterirse bile paritede yükselişler daha belirgin olur. Eğer petrol fiyatlarında bir miktar gerileme olursa bu durum Euro / Dolar paritesinin yeniden hafif gerileme eğilimine girmesine neden olabilir. Benim beklentim yarınki önemli bütçe verileri öncesinde Dolar’ın bir miktar geriledikten sonra günü yeniden başladığı seviyeye kadar geri gelmesini düşünüyorum. Yani parite 1,3950’ye kadar tırmandıktan sonra günü yine 1,3880 civarında kapatabilir.

Günlük Strateji: 1,3970’in üzeri kırılmadığı sürece, 1,3890 hedefiyle 1,3950’den satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Toparlar

Sterlin / Dolar paritesindeki gerileme son günlerde hisse senedi piyasalarındaki güçlü duruşa ve İngiltere’de para arzının azaldığına dair beklentilerin artması karşısında gereğinden fazla gerilediğini düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle eğer çok belirgin bir haber gelmezse Sterlin / Dolar paritesi bugün 1,6250’ye kadar dayanır ama sonrasında Dolar cephesinden gelecek haberlere bağlı olarak parite yön bulacaktır. Piyasa yarın açıklanacak olan para arzı ve faiz kararı öncesinde Sterlin satmaz.

Günlük Strateji: 1,6140’ın altı kırılmadığı sürece 1,6250 hedefiyle 1,6150’den alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Düşüşler Dolar / Yen Alım Fırsatıdır

Bu hafta içinde açıklanmış olan cari işlemler dengesi verileri Yen olumsuz olduğundan dolayı Japonya’dan açıklanan diğer Yen olumlu veriler dikkate pek alınmadı. Bunu nedeni son zamanlarda birkaç defa tekrar ettiğim gibi piyasanın G20 toplantısı sonrasında bütçe açığı dengelerinin yakından takip edilerek para birimlerinin birbirlerine karşı değer kazanması ya da kaybetmesi yönündeki alınan karardır. Diğer yandan hafif ölçüde olsa da ABD’den son iki senastan beri Dolar faizlerinin yükselmiş olması ve hisse senedi piyasalarının her olumsuz gelişmeye rağmen güçlü kalması Yen’in değer kaybetme sürecinin devam etmesine neden oluyor. Bu noktada Dolar / Yen paritesinde düşüşler alım fırsatı olmaya devam edebilir. Bugün içinde Dolar’ın genele anlamda düşebilecek olması gün içinde Dolar / Yen paritesinde alım fırsatı vereceğini düşünüyorum.

Günlük Strateji: 81,90’nin altı kırılmadığı sürece 82,70 hedefiyle 82,10’dan alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Dolar Düşer, Altın Yükselirse Satış Fırsatı Olabilir

Petrol fiyatlarının yakın bir zaman içinde düşecek beklentisinin ağırt basmaya başlaması hisse senedi piyasalarını toparlanmasına neden olduğundan dolayı, faizlerin artmasının etkisiyle de altın fiyatlarında dün düşüşler gözlendi. Bugün içinde Dolar’da görülebilecek gerilemeler altının gün içinde yükselmesine neden olursa bugün için de bir satış fırsatı verebilir. Dünyadaki tüm piyasa oluşumları ve hareketlenmeler kısa vadede satışların daha baskın olabileceğini gösteriyor ama yine de yükselişleri bekleyip, ölçülü miktarda ve stoplu ve kısa metrajlı kar realizasyonları yapmak üzere satışlar yapılabilir.

Günlük Strateji: 1437’nin üzeri kırılmadığı sürece, 1428 hedefiyle, 1435’ten çok ölçülü miktarda satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Daha Yükselmeyebilir

Petrolün ani ve sert yükseliş sürecinin ardından bir miktar duraksamış olması OPEC’in ekstra üretim kapasitesini artırabilecek olmasından kaynaklanıyor. Öyle sanıyorum ki Libya Afrika, Arabistan ve Orta Doğu’daki olayların son halkası. Bunun devamı büyük ihtimalle gelecek ama yakında olmayacak. Şimdilik Kuzey Afrika’da yapılmak istenen yapıldı. Kaddafi de gidince bu işi tamamlanmış olacak. Bu nedenle bundan sonraki durum daha kötüye gitmez daha iyiye gider. Bu nedenle yakın zamanda petrolün yeniden 98 Dolar’ın da altına kadar gerileyeceğini düşünüyorum.

Günlük Strateji: 106,50’nin üzeri kırılmadığı sürece 103,10 hedefiyle 105,70’ten çok ölçülü miktarda açığa satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.