Euro / Dolar yükselişi yavaşlar - Haber 1Haber 1

Euro / Dolar yükselişi yavaşlar

29 Haziran 2011 - 16:50

ABONE OL

Hisse senedi piyasalarındaki yükselişlere rağmen ABD’den açıklanan Dallas FED imalat sektörü verilerinin Dolar olumsuz olması gereği nispeten az yükselen Dolar faizleri dün Doların satılmasına neden oldu. Diğer yandan emtia fiyatlarındaki düşüşün de yavaşlamış olması ve Avrupa’da Yunanistan’la ilgili yaşanan sorunların daha kötüye gitmemesi gibi etkenlerin yanında Çin’in Euro’yu destekleyici söylemleri Euro / Dolar paritesinin yükselmesine neden oluyor. Euro’nun dünkü yükselişinin devam edebilmesi için bugün hisse senedi piyasalarında yükselişlerin devam ederken aynı zamanda emtiaların da yükselmesi gerekiyor. Bu durumun sürekli olmayabileceğini düşündüğümden yükselişler kısa vadede satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Günlük Strateji: 1,4380’nin üzeri kırılmadığı sürece 1,4350 seviyesinden 1,4260 hedefiyle satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Düşüşlerde Sterlin Alınabilir

İngiltere’de bankaların bazılarının kredi notunun gerileyebilecek olduğunun biliniyor olması ve Sterlin faizlerinin yükselmenin tersine geriliyor olması Sterlin’in hem Euro hem de Dolar karşısında gerilemesine neden oluyor. Ancak bugünün teması da zayıf Dolar olduğundan ve Sterline olumlu etkisi olan hisse senedi yükselişlerinin dün yeniden kendisini göstermeye başlaması Sterlinin de faizlerinin yukarı yönlü hareketine sebebiyet vereceğinden bugün düşüşlerde Sterlin alınır ancak alımlar kısa metrajlı olmalıdır.

Günlük Strateji: 1,5880’ın altı kırılmadığı sürece, 1,5910 seviyesinden 1,5960 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Japonya’da İşler Hala İyi Değil

Japonya’da perakende sektörünün çok olumlu bir resim çizmemesi, ve hisse senedi piyasalarındaki yükselişlerin kısa vadede güvenli liman ihtiyacını ortadan kaldırmış olması, Dolar faizleri geriliyor olsa da Yen’in değer kaybetmesine ve Dolar / Yen paritesinin yükselmesine neden oluyor. Bu süreç devam etmeden önce Dolar faizlerindeki zayıflığa bağlı olarak geri çekilmeler yaşanabilir ve bunlar alım fırsatı olur. Düşüşlerde Dolar / Yen alabilirsiniz.

Günlük Strateji: 80,30’un altı kırılmadığı sürece, 80,50 seviyesinden 81,10 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altın Elinizde Kalmasın

Dünyada güvenli liman ihtiyacının azalmış olması ve Dolar faizlerindeki düşüşlere rağmen nasıl Yene karşı yükselmesini sağlıyorsa, aynı şekilde ve aynı nedene bağlı olarak Dolar altın karşısında da değerli kalmaya devam ediyor. Bu nedenle gerileyen altın fiyatları eğer bugün emtialarda yükselişler olursa farklı davranarak dünün aksine yükselmek isteyebilir. Orta ve uzun vadede düşüşlerin devam edeceğini düşünsem de kısa vadede düşüşler alım fırsatı olabilir ancak alımları kesinlikle stoplara bağlı kalarak yapmalısınız. Tüm zamanların neredeyse en yüksek seviyelerinden düşecek olan altının elinizde kalmasını istemezsiniz.

Günlük Strateji: 1515’in üzeri kırılmadıkça 1512 seviyesinden 1492 Dolar hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Yen SAT, Petrol AL

Petrolün yukarı yönlü momentum oluşturmaya .çalışırken ne Doların dünkü gerilemesi ne de hisse senedi piyasalarındaki yükseliler petrole alım getirmedi. Gelmiş olan alımlar da oldukça sığ kaldı. Ancak tabi ki durum bu şekilde kalmayabilir. Orta vadede ABD’nin kurtuluşu düşük petrole bağlı olduğundan bu aralar hisse senedi piyasalarındaki olası yükselişler petrole daha az yarayacaktır. Yani petrolle hisseler arasındaki farkın bir miktar daha azalmasını bekliyorum. Eğer petrol alacaksanız bunu Yen’le yapmanızı öneririm. Yani Yen SAT, petrol AL.

Günlük Strateji: 90,80’in altı kırılmadığı sürece, 91,10 seviyesinden, 92,30 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Soya Alıma Yaklaşıyor

Soya ekimlerinin tamamlanmış olmasının ardından Çin’in soyaya olan talebinin azalmış olması zaten yüksek seyreden arzın artmasına talebin de azalmasına neden olduğundan soya fiyatlarındaki yükselişler kendisini bir türlü gösteremiyor. Ancak bugünlerde konsolide olmaya devam eden petrol ve soya fiyatları önümüzdeki günlerde Doların da gerileyebilecek olmasına bağlı olarak bir miktar yükselmek isteyeceğinden düşüşlerin alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Bu hafta ABD’den açıklanacak ihracat rakamlarında artış olursa soya fiyatında belirgin yükselişler görebiliriz.

Günlük Strateji: 1308’in altı kırılmadığı sürece, 1310 seviyesinden, 1325 hedefiyle alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.