Euro düşerse alınmalı! - Haber 1Haber 1

Euro düşerse alınmalı!

12 Ocak 2011 - 8:06

ABONE OL

on iki ay içerisinde 100 baz puandan fazla yükselmesinin ardından 10 yıllık Dolar faizlerinin yükselmekten vazgeçmiş görüntü içinde olması Dolar’ın son bir hafta içinde yapmış olduğu yükseli hareketinin devamlı olmayabileceğinin bir işareti olarak düşünülebilir. Bu nedenle önümüzdeki seanslar içinde düşüşlerin belirgin olmadığı ya düşüşler gerçekleşse de büyük ölçüde düşüşlerin alımlarla karşılanacağı bir piyasa görebiliriz. Emtia fiyatlarındaki ve Dow Jones endeksindeki yükseliş önümüzdeki günlerde Dolar’ın başını ağrıtabilir. Bu nedenle düşüşler paritede alım fırsatıdır.

Günlük Strateji: 1,2850’nin altı kırılmadığı sürece, 1,3080 hedefiyle 1,2910’dan ölçülü miktarda alım yapmak üzere beklenilebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Güçlü Kalmaya Devam Edecek

Hisse senedi borsa endekslerindeki yükselişler Sterlin / Dolar paritesinin yükselmesine neden oluyor. Daha önceki dönemlerde faizlerin yükselmesine paralel olarak kalacak olan Sterlin / Dolar paritesi eğer bugün de yükselişine devam ederse Sterlin / Dolar paritesi de kısa vadede derhal yükselmek isteyecektir. Bu durumda Sterlin / Dolar paritesinin Dolar’ın yükselmeye başlamasına rağmen yükseliyor olması paritenin güçlü kalmasına neden oluyor.

Günlük Strateji: 1,5520’nin altı kırılmadığı sürece, 1,5620 hedefiyle 1,5550’den ölçülü miktarda alım yapılabilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Çok Destekli

Hisse senedi piyasası güçlü kalmaya devam etmesiyle Dolar / Yen paritesi düşüşünü sınırlı tutmak durumunda kaldı. Diğer yandan son birkaç seans içinde gerileyen Dolar faizleri bu gidişatı belli bir bant arasında olmasına neden olduğundan paritenin düşüşü haklı olarak sınırlı kalıyor. Özellikle 83,70 üzerinde olacak olası bir gecelik kapanış paritenin kolayca 85 ve hatta daha da üzerine tırmanmasına neden olabilir. Dolayısıyla olası gerilemeler paritede alım fırsatı demektir.

Günlük Strateji: 83,50’nin üzeri kırılırsa 83,10’dan stoplanmak üzere 84,50 hedefiyle 83,50’den alım yapılabilir.

Günlük Beklenti:Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Altını Satmak İçin Beklemeli

Altın fiyatları bir süre 1360 civarında kalmasının ardından Dolar’ın olası düşüşüne bağlı olarak önceden tepki vererek yükseldi. Bunun yanında son günlerde emtia fiyatlarındaki düşüşlerin sınırlı kalıp aksine yükselme eğilimi göstertiyor olması ve bu arada da faizler genel seviyesindeki yükselişlerin durması altının düşüşü sürecini şimdilik kısıtlamış gözüküyor. Daha önceki raporda da belirttiğim gibi altındaki yükseliş 1398 Dolar seviyesine kadar devam etmesinin ardından gerileyebilir. Bu nedenle öncelikle yükselişlerin devamını bekleyip açığa satmak gerekir.

Günlük Strateji: 1403’ün üzeri kırılmadığı sürece 1385 hedefiyle 1398’den çok ölçülü miktarda açığa satmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Not: Yönetilmeksizin sadece alım yaparak yönetilen altın fonlarından uzak durun.

Petrolün Yükselmek İçin Nedenleri Var

ABD’de kışın fena bastırmış olması ve diğer yandan da geçen sene Meksika Körfezi açıklarında yaşanan çevre faciası sonrasında petrol şirketlerinin daha zor şartlarda petrol çıkartacağı haber petrolün yükselmesine neden oldu. Ancak asıl olarak kısa vadede petrol ve petrol ürün talebinin kışa bağlı olarak artacak olması petrolün yükselmesine neden oluyor. Bu durum birkaç seans içinde daha kendisini gösterebilir ve petrol yükselmeye devam edebilir.

Günlük Strateji: 91,50’nin üzeri kırılırsa 91,10’dan stoplanmak şartıyla 92,60 hedefiyle çok ölçülü miktarda alınabilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.