Euro, yükseliş öncesinde bir miktar gerileyebilir - Haber 1Haber 1

Euro, yükseliş öncesinde bir miktar gerileyebilir

05 Temmuz 2011 - 11:19

ABONE OL

Euro / Dolar paritesi bugünkü düşüşlerde alım fırsatı verecektir. Öncelikle bunu söylemekte fayda var. Bunun nedeni AMB’nin faiz artırmaya yaklaşması ve Yunanistan’ın varlıklarının AB’ye verilmesi ve Yunanistan’a uzun vadeli yeni bir kredi açarak Yunanistan meselesinin Avrupa’dan ayrışması olacaktır. Euro pozisyonların narttığı bugünlerde önümüzdeki günlerde parite 1,48’li, seviyelere kadar yükselecektir. Ancak dediğim gibi öncelikle bazı emtiaların, özellikle petrolün yapmış olduğu haftalık yükselişinden sonra bir miktar yapacağı olası gerilemeyle birlikte Euro / Dolar paritesinin bugün içinde 1,4380’e karda gerilemesi mümkün. Bu düşüş iyi bir alım fırsatı olabilir.

Günlük Strateji: 1,4350’nin altı kırılmadığı sürece 1,4380 seviyesinden 1,4510 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlinin Düşüşü Alım Fırsatı Verebilir

Hisse senedi piyasalarının yükselişleri düşme eğiliminde olan Sterlinin toparlanmasına neden olabilir. Ancak öncesinde gün içinde günlerdir gerileme eğiliminde olan Doların bugün gerileyebilecek olan petrol fiyatları ve hisse senetlerine bağlı olarak yükselebilecek olması Sterlin / Dolar paritesinin kısa bir süre bir miktar satış baskısı altında kalmasına neden olabilir. Bu gerçekleşirse Sterlin için kısa vadeli oldukça iyi alım fırsatı oluşabilir.

Günlük Strateji: 1,5050’nin altı kırılmadığı sürece, 1,5970 seviyesinden 1,6070 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Artık Yükselir

Yükselen 10 yıllık Dolar faizleri ve hisse senedi piyasaları Doların Yen karşısında değer kazanmasına neden oluyor. Öncelikle Dolar / Yen paritesinin daha uzun vadede 96’lara kadar yükseleceğini belirtmekte fayda var. FED faizleri düşük tutmaya devam ederken SP’nin ABD’nin kredi notunu düşürmesini beklerken bu sayede hem para arzını yüksek tutup hem de faizlerin yükselmesine neden olacak ve bu sayede hem ekonomiyi desteklemeye devam ederken hem de güçlenen Dolar sayesinde emtiaların yükselişlerine karşı direnç gösteren bir ABD ekonomisi olacak. Dolarla ilgili hiçbir yerde, ne televizyonlarda ne de başka ortamlarda konuşulmayan asıl mesele budur. Dolar / Yen paritesinin düşüşleri kısa, orta ve uzun vadede iyi bir alım fırsatı vermektedir.

Günlük Strateji: 80,40’ın altı kırılmadığı sürece, 80,70 seviyesinden 81,50 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altın Yükselişlerde Satış Fırsatı Verir

Yükselen Dolar faizleri ve hisse senedi piyasaları, düşen VIX endeksi ve sorunların çözüme yaklaşan Libya nedeniyle yükseleceği şüpheli olan petrol fiyatları altının yükselişlerinin 1512 Dolar civarında sınırlı kalabileceği bir güne giriyoruz. Kısa vadede Euro / Dolar paritesinin Doların yükselişiyle gerileyebilecek olması, altının da yükselişlerinin sınırlı kalmasına neden olabilir. Bu nedenle bugün altında görülebilecek yükselişler kısa vadede kısa metrajlı kar ve zarar hedefleriyle açığa satış fırsatı verebilir.

Günlük Strateji: 1515’nin üzeri kırılmadıkça 1512 seviyesinden 1505 Dolar hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Yükselişlerde Petrol Satılabilir

Petrol fiyatları 95 Dolar seviyesine yaklaşarak oldukça önemli bir direnç bölgesine ulaşmış oldu. Düşüş trendinin üst bandında bulunan petrolün Libya’daki olayların çözümün eşiğinde olması, Çin ekonomisinin yavaşlama süreci ve kısa vadede yükselebilecek Dolar bugün yine petrolün satış baskısı altında kalmasına neden olabilir. Hisse senedi piyasalarındaki yükselişlere rağmen yukarı yönlü tepki vermemiş olması petrolün bir miktar zayıf olduğunun işareti olabilir. Bu nedenle direnç seviyelerinin zorlayacağı ancak kırılamayacağı beklentisiyle yükselişler satış fırsatı olabilir.

Günlük Strateji: 96,10’un üzeri kırılmadığı sürece, 95,80 seviyesinden, 94,70 hedefiyle satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Soya Yükselir

Soya fasulyesinin fiyatlarında görülen gerilemeler Doların geçen hafta bir ara yükselmiş olması ve daha da önemlisi Çin’in ABD’den yaptığı buğday ithalatının azalmış olması soyanın gerilemesine neden olmuştu. Ancak düşüşün sert olması ve Doların yeniden gerilerken Çin ekonominse dair sinyallerin olumlu olması Çin’in azalttığı ithalatı yeniden artırmasına neden olabilir. Bu beklenti bir noktada soyanın yeniden yükselebileceğine neden olabileceği için düşüşler artık alım fırsatıdır.

Günlük Strateji: 1287’nin altı kırılmadığı sürece, 1291 seviyesinden, 1312 hedefiyle alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.