Euro’da Alım Zamanı - Haber 1Haber 1

Euro’da Alım Zamanı

02 Ağustos 2011 - 9:58

ABONE OL

Dün gece yapılan oylama öncesinde oylamanın ABD’nin borçlanma tavanını artırmama yönünde karar çıkabileceği beklentisine bağlı olarak gerilemeye başlayan hisse senedi piyasaları beraberinde Doların da yükselmesine neden oldu. Ancak ilk tepki olarak böyle bir kararın sonrasında Doların gerilemeye devam etmesini beklemek mümkün. Zira para arzını daralmaksızın paranın bolca piyasada bulunmaya devam edeceği bir ortamda dün açıklanan zayıf ISM verileri Dolar faizlerinin şimdilik hala baskı altında kalmaya devam etmesine neden olacak. Diğer yandan Avrupa’dan açıklanan imalat sektörü büyüme verilerinin Euro olumlu açıklandığını düşündüğümüzde Euro’nun düşüşlerinin alım fırsatı olabileceğini düşünüyorum.

Günlük Strateji: 1,4180’nin altı kırılmadığı sürece 1,4220 seviyesinden 1,4370 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Dolara Karşı Az Yükselir

Dünkü seansta ABD Kongresinin borçlanma tavanını artırmama olasılığının yarattığı tedirginlikle düşen borsalar Doların yükselmesine neden olunca ve aynı zamanda İngiltere’den açıklanan imalat sektörü büyüme verileri İngiliz imalat sektörünün küçülme eğilimine girdiğini göstermiş olması oldukça Sterlin olumsuz bir durumdu. Bu durum Sterlin &/ Dolar paritesinin gerilemesine neden olurken aynı zamanda hisse senedi borsalarındaki gerilemelerin Sterlin faizlerinin kısa zamanda artmayacağını göstermesi Sterlinin daha da baskı altında kalmasına neden oluyor ancak bugün itibarıyla hisse senedi borsalarındaki durum terse dönebileceği ve Dolar faizleri baskı altında kalabileceği için Sterlin Dolar karşısında az yükselir, Euro karşısındaysa düşmeye devam edebilir.

Günlük Strateji: 1,6230’un altı kırılmadığı sürece, 1,6260 seviyesinden 1,6370 hedefiyle ölçülü miktarda alış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

JMB’den Para Kazanmak

Japonya Merkez Bankası bu sabah saatlerde piyasayı olası bir Yen satış müdahalesi için bir daha uyardı. Bu durum Yenin bir türlü Dolar karşısında gerilememesinden kaynaklanıyor. Ancak Yenin gerilememesinin ardında haklı nedenler de var. Dolar faizleri ve hisse senedi piyasalarında yükselişlerin bir türlü gözükmemesi ve Japonya’dan açıklanan Yen olumlu veriler gelmeye devam etmesi Yenin olası düşüşlerini engelliyor. Bu durumda anladığım kadarıyla Japonya Merkez Bankası Yenin daha fazla düşmesi durumunda müdahale edebilecek. Eğer bu hafta içinde 75’li seviyeler görülmeye başlanırsa JMB’nin sert müdahalesini bekleyin.

Günlük Strateji: 75,30’un altı kırılmadığı sürece, 75,80 seviyesinden 80,10 hedefiyle agresif alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Altının Yükselişlerini Bekleyip Sonra Satın

Doların uzun vadeli faizlerinde yükselişlerin olmasını bırakın düşüşlerin hala devam ediyor olması altının da olası düşüşünü geciktirmekte. Son bir haftalık seansa bakıldığında hala yükselen diplerin oluşmaya devam etmesi altına olan talep artmasa da altın arzının artmadığının bir göstergesidir. Bu noktada piyasada güçlü bir şekilde altının yükseliş beklentisi var. Dünyada hisse senedi borsalarında düşler gözlemlenirken VIX endeksindeki artış altının yükselişine neden olan önemli diğer faktörlerken, diğer taraftan Çin’in ekonomisini bilinçli olarak yavaşlatma politikasını devam ettirmesi deflasyonist bir ortam yaratıyor. Bu da altının düşmesine neden olabilecek birincil neden olarak göze çarpıyor. Kısa vadede belki bir miktar yükselişler görülebilir ancak ben yine de alım yapmaktan çok büyük resme baktığımda yükselişleri kısa vadeli olarak stış fırsatıyla değerlendirmek gerekiyor.

Günlük Strateji: 1645’in üzeri kırılmadıkça 1641 Dolar seviyesinden 1613 Dolar hedefiyle çok ölçülü satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Kısa Vadede Aşağı Yönlü Sıkışır

Çin’in bilinçli olarak ekonomisini yavaşlatma yönünde attığı adımlar, düşen hisse senedi piyasaları ve yükselen Dolar petrolün yeniden gerilemesine neden oldu. Petrol stokların da yükselmeye devam ettiğini göz önünde bulundurursak kısa vadede petrolün 93 Dolar hedefiyle hareket ettiğini söylemek mümkün görünüyor. Çin’in ekonomi politikası orta ve uzun vadede büyümeye yönelik bir gelişmeye açık olması yükseliş yönündeki beklentileri beslese de kısa vadede durum bunun tam tersi olduğunu gösteriyor olduğundan yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirileceği bir dönem geçiriyoruz. Düşüşler 93 Dolar seviyelerine karda devam edebilir ancak yükselişler sonrasında yeniden belirecektir.

Günlük Strateji: 97,30’un üzeri kırılmadığı sürece, 96,90 seviyesinden, 94,40 hedefiyle ölçülü satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Soya Güçlü

Son günlerde soya fiyatları yükselen Dolara ve düşen petrole rağmen fonların yapmaya devam ettiği alımlar sayesinde yükselme eğiliminde çıkıyor. Bu durum düşüşlerin oldukça kısa kalmasına neden olurken satıcıların ağırlığını kaybetmesi olası bir Dolar düşüşü durumunda soyanın yeninde 1400’in üzerine yükselmesine neden olabilir. Zira Doların yükselişi de petrolün düşüşü de son bulmaya yaklaştığı bugünlerde soya fasulyesi teknik olarak da oldukça güçlü bir görünüm içinde olduğundan düşüşler in alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Günlük Strateji: 1348’in altı kırılmadığı sürece, 1352 seviyesinden, 1380 hedefiyle alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.