Euro’da yükselişler devam edebilir - Haber 1Haber 1

Euro’da yükselişler devam edebilir

11 Mayıs 2011 - 10:13

ABONE OL

Çin ekonomisi yavaşlıyor. Ancak dün hisse senedi piyasalarının yaptığı yükselişe emtialar da dahil olunca Euro / Dolar paritesi yaptığı düşüş sonrasında düzeltme mahiyetinde bir yükseliş yaptı. Euro / Dolar paritesindeki konsolidasyon sürecinin devamında paritede bugün 1,4470’e kadar yükselişleri devam etmesini bekleyebiliriz. Devamında belki 1,46’lara kadar da yükselişler sürebilir. Ancak Dolar faizlerinin bir miktar yükselmiş olması ve düşüşünü durdurabileceği ve aynı zamanda Avrupa’da Portekiz ve Yunanistan’ın yardım alımlarıyla ilgili yaşanan gerginlikler yükselişlerin yavaşlamasına neden olabilir. Kısaca söylemek gerekirse paritede yükselişler, emtialardaki yükselişle devam edecek ancak Avrupa’daki politik gerginlikler Euro’nun güçlenmesini sınırlandırabilir.

Günlük Strateji: 1,4330’un altı kırılmadığı sürece, 1,4350 seviyesinden 1,4470 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı
Sterlin Konsolide Olur

Dolar’ın gerilemeye devam ettiği bir ortamda Euro/ Sterlin paritesindeki yükselişler Sterlin / Dolar paritesinin yine baskı altında kalmasına neden oluyor. Dolar’ın düşüşünün devam edeceğini beklediğimden önümüzdeki seanslarda yatay süreci yükselişler bekliyor olabilir. Özellikle Avrupa’daki Portekiz ve Yunanistan’ın yardım alma olasılığının devam etmesi Euro / Sterlin paritesinin düşmesine neden olduğu noktada Sterlin yeniden güçlenebilir. Bu nedenle önemli teknik destekler kırılmadıkça düşüşlerde alım yapılabilir.

Günlük Strateji: 1,6270’in altı kırılmadığı sürece, 1,6290 seviyesinden 1,6410 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı
Dolar / Yen Yükselebilir

Hisse senedi piyasalarının toparlanması ve Dolar faizlerinde görülen yükselişler daha fazla düşemeyen Dolar / Yen paritesinin en nihayetinde yeniden 81’in üzerine tırmanmasına neden oldu. Nisan aynı geride bırakarak Yen’in değerlenmesine neden olabilecek faktörlerin azalmış olması Dolar / Yen paritesinin toparlanmasına neden olabilir. Son olarak Nisan ayına dair Japon verilerinin yaşanan tsunamiye bağlı olarak Yen olumsuz açıklanması da normal bir durumken, bu noktada yakında 82’li seviyelere bekleyebiliriz.

Günlük Strateji: 80,30’un altı kırılmadığı sürece, 80,50’den, 81,80 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı
Altın Yükselişte Israr Edebilir

Yükselen emtialar ve gerileyen Dolar altın fiyatlarının yeniden tırmanmaya başlamasına neden oldu. Bu yükseliş süreci tahminen 1539 Dolar seviyesine kadar önümüzdeki birkaç seans içinde devam edebilir. Buna dair gösterilebilecek bir diğer neden faizlerin düşmeyi durdurmuş olsa da yakın bir zamanda hemen yükselemeyecek olması ve Avrupa’da yaşanan politik gerginlikler altının Euro v-bazında 1062 Euro’ya kadar yükselmesine neden olabilir. Paritenin son yaptığı düşüşün yaklaşık yüzde 50 düzelme yapabilecek olmasıysa altının daha en azından 1039’a kadar tırmanmasına neden olabilir. Bu noktada yükselişlerin devam edeceğini varsayarak düşüler alım fırsatı olabilir.

Günlük Strateji: 1504’ün altı kırılmadıkça 1512 seviyesinden 1528 Dolar hedefiyle çok ölçülü miktarda alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı
Brent, Teksas’ı Güçlü Tutuyor

Hisselerdeki yükseliş ve Dolar’daki gerileme süreci petrol fiyatların önümüzdeki günlerde düşmeye başladığı seviye olan 109,10 seviyesine kadar yükselişine devam etmesine neden olabilir. Ben bu noktada petrolün en azından 107,30 seviyesine kadar tırmanmaya devam edeceğini bekliyorum. Çin ekonomisi yavaşlamış olsa da bundan sonraki beklentiler petrole daha fazla güç verebilir. Diğer yandan Brent petrolün Libya’ya bağlı olarak güçlü kalmaya devam etmesi de Teksas petrolü fiyatının düşmesine engel olduğundan petrolün şimdilik güçlü kalacağını söylemek mümkün.

Günlük Strateji: 101,20’nin altı kırılmadığı sürece, 101,60’tan, 103,80 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay
Soya Kısa Vadeli Yükselişini Tamamlıyor

Yükselen petrol ve düşen Dolar soyadaki yükselişin yine kısa vadeli nedeni olmaya devam etti. Ancak bu yükseliş sürecinin önümüzdeki günlerde yaklaşması bekleniyor. Çin’in alımlarını azalması ve petrol ve Dolar’daki konjonktürün çok uzun olmayan bir zaman sonrasında terse dönecek olması soya fasulyensin fiyatını baskı altına sokacaktır.

Günlük Strateji: 1365’in üzeri kırılmadığı sürece, 1355 seviyesinden, 1341 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.