Euro’nun düşüşleri alım fırsatı placak - Haber 1Haber 1

Euro’nun düşüşleri alım fırsatı placak

22 Haziran 2011 - 10:04

ABONE OL

FED’den bugün yapılacak açıklamalarda faiz politikasına dair belirgin bir değişiklik olmayacak. Ancak şu bir gerçek ki 2009 küresel finansal krizden sonra bazı dengelerin yeniden kurulma yolunda gelişmeler devam ediyor. Kısa vadede hisse senedi piyasalarının yükselmeye devam ediyor olması ve emtialardaki gerilemelerin durulması faizlerin gerilemesinin de durulmasına paralel olunca önümüzdeki günlerde Doların daha da gerilemesini beklemek mümkün. Yunanistan’da hükümetin güven oyu alması Yunanistan meselesinin çözümsüzlükten çözüme doğru hareketlenmesi ve ABD’nin Yunanistan kriziyle ilgili yardımda bulunabilecek olması Euro’nun yükselme ihtimalinin artırdığından düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesine neden oluyor.

Günlük Strateji: 1,4250’nin altı kırılmadığı sürece 1,4280 seviyesinden 1,4350 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Düşerse Alınabilir

Tamamıyla Doların ve Euro / Sterlin güdümünde hareket eden Sterlin / Dolar paritesi bugün İngiltere Merkez Bankasının faiz toplantısı tutanaklarına bağlı olarak kendi dinamiklerinde hareketlenecek. Eğer İMB faizleri artırmaya daha yakın bir tutum sergilerse Sterlinin yükselmeye devam etmesini bekleyebiliriz. Tersi olursa Doların gerilemeye devam edebilecek olmasına bağlı olarak düşüşler fazla belirgin olmaz. Bu nedenle Doların gün içindeki olası yükselişleri Sterlin / Dolar paritesi için alım fırsatsı olabilir. Düşüşleri bekleyin ve alın.

Günlük Strateji: 1,6150’in altı kırılmadığı sürece, 1,6170 seviyesinden 1,6250 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Güçlenebilir

Dolar / Yen paritesi bir sıkışık geçen günün daha ardından sıkışık kalmaya devam ediyor. Dolar faizlerinin gerilemeyi durdurmuş olması ve hisse senedi piyasalarının yükselişlerine devam ediyor olması önümüzdeki seanslarda Dolar / Yen paritesinin yukarı yönlü hareketlenmesine neden olabilir. Japonya’dan açıklanan ekonomik verilerin de belirgin şekilde Yen olumlu olmaması bu beklentiyi şimdilik güçlendirdiğinden düşüşlerde alım yapılabilir.

Günlük Strateji: 79,80’in altı kırılmadığı sürece, 80,10 seviyesinden, 80,70 hedefiyle çok ölçülü miktarda alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Yükselişler Duraksayabilir

Faizlerin dünya genelinde düşüşlerini durdurmuş olmasına karşın emtia fiyatlarındaki ve hisse senetlerindeki yükselişler altının güçlü kalmasına neden oluyor. Avrupa’da süre gelen finansal sıkıntıların da etkisinin belirgin olması nedeniyle yükselen altının bugün içinde FED’den gelece açıklamalara bağlı olarak yükselişine bir miktar ara vermesine neden olabilir. Kısa vadede yükselişler kısa metrajlı satışlara neden olabilir. Ancak satış pozisyonlarında çok ısrarcı olmamakta fayda var. Stopları dar alanda ve disiplinli tutunuz.

Günlük Strateji: 1555’in üzeri kırılmadıkça 1553 seviyesinden 1532 Dolar hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol AL, Dow Jones SAT

Ekonomik faaliyetlerin yavaşlamış olmasının ve Doların nispeten hala belirgin şekilde düşmemiş olması petrolün de yükselişinin kısa aralıklarla gerçekleşmesine neden oluyor. Ancak hisse senedi piyasalarının yükselmiş olması ve Doların düşmeye devam edebileceği petrolün 96 Dolara kadar yükselmesine neden olabileceğinden şimdilik düşüşler alım fırsatı oluşturuyor. Benim bu noktada tavsiyem petrol alırken karşılığında Dow Jones endeksini satmanı olacaktır.

Günlük Strateji: 92,50’in altı kırılmadığı sürece, 92,80 seviyesinden, 93,50 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Soya Dar Alanda Önce Yükselir, Sonra Geriler

Doların dün değer kaybetmiş olması ve ekimlerin hala yavaş gidiyor olması, olası bir sıcaklık dalgasının yaşanması durumunda üretimin azalabilecek olması beklentisi soyanın yükselmesine neden oldu. Ne var ki soyada yaşanan yükselişin momentum kazanamamış olması ve soya arzındaki fazlalık soyanın bugün yükselişleri sonrasında düşmesine neden olabilir.

Günlük Strateji: 1364’ün üzeri kırılmadığı sürece, 1362 seviyesinden, 1351 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.