Euro’yu satmak için sabırlı, tedbirli olun - Haber 1Haber 1

Euro’yu satmak için sabırlı, tedbirli olun

08 Şubat 2011 - 9:45

ABONE OL

Dünkü seansta Euro / Dolar paritesi 1,3510 seviyesine kadar geriledikten sonra piyasada yön belirleyecek olan gelişmelerin hafta ortasına doğru ortaya çıkacak olmasından dolayı belirgin bir trend izlemeyerek düştüğü yerden yeniden yükselerek güne başladığı seviyeden günü tamamladı. Bugün ABD’den açıklanacak olan veriler yine çok fazla önemli değil ancak FED yetkililerin konuşmaları olacak. FED yetkililerinin yapacağı konuşmalar eğer dünkü gibi faizlerin yeniden yükselmesine neden olursa, o zaman Euro / Dolar paritesinin yükselişleri sınırlı olabilir. Bu da, Euro / Dolar paritesinin gerilemesine neden olabilir. Euro’nun düşeceğini bekliyor olsam da bugünlerde piyasalarda bazı sürprizlerin oluşacağını beklediğimde açığa satmak için yükselişleri beklemenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Günlük Strateji: 1,3630’un üzeri kırılmadığı sürece 1,3530 hedefiyle 1,3620’den ölçülü miktarda açığa satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Güçlü Kalmaya Çalışacak

Dünkü seansta beklediğimiz gibi Sterlin / Dolar paritesi gün başından itibaren önce yükselmiş olsa da, Dolar faizlerinin yükselişi Dolar’ın Sterlin karşısındaki düşüşünü yavaşlattı. Ancak Sterlin / Dolar paritesinin sadece Dolar faizlerine bağlı olarak değil, hisse senedi piyasalarına bağlı olarak da yükselmeye devam edebilecek olması paritenin teknik olarak güçlü olduğunun temel nedenini oluşturuyor. Bu durum önümüzdeki günlerde Sterlin’in Dolar karşısında yükselebileceğini ya da en azından paritenin yeniden 1,6280’i zorlayacağını gösteriyor. 1,6020’nin altı kırılmazsa yükseliş yönündeki senaryo devam edecektir.

Günlük Strateji: 1,6220’nin üzeri kırılmadığı sürece 1,6110 hedefiyle 1,6200’dan ölçülü miktarda satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Düşüşlerde Dolar / Yen Alınır

Dolar faizlerinin yükselirken hisse senedi piyasaların keyfinin yerinde olması Dolar / Yen paritesinin yükseleceğini gösteren en önemli işaret. Teknik açıdan bakıldığındaysa temelle tamamıyla zır bir görünüm var. Teknik görünüm paritenin yatay hareketten hafif aşağı yönlü harekete doğru devam ettiğini gösteriyor. Bu sürecin devamlı olmaması için bu hafta içinde paritenin yükselen bir momentumla 83,30’un üzerinde kapanış yapması gerekir. Eğer bu olmazsa Dolar / Yen paritesi yeniden aşağı hareketlenir. En nihayetinde ben bu hafta içinde 83’lü seviyelerin yeniden deneneceğini tahmin ettiğimden kısa vadede düşüşlerde alım yapılabilir.

Günlük Strateji: 81,80’in altı kırılmadığı sürece 83,10 hedefiyle 82,10’dan ölçülü miktarda alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

1362 Önemli

Mısır’daki olayların patlak vermesiyle düşmeyi reddeden altın fiyatları son günlerde artan faizler ve ekonomik toparlanmanın getirdiği risk iştahına yenik düşerek yükselişini erteleyebilir. Şu anki teknik görünüm diğer bir çok enstrümanda olduğu gibi temel görünümüyle uygunluk göstermediği gibi altın da aynı şekilde. Kısa vadede dikkat edilmesi gereken 1362’nin üzerinde kapanış olup olmayacağı. Eğer 1362 geçilir ya da üzerinde gecelik kapanış olursa hedef kolaylıkla 1372 olur ve bu seviye sorgusuz sualsiz ulaşılır. Aşağıda düşüş için daha çok yer var ama aşağı senaryo 1362 Dolar’ın kırılması durumunda bir süre askıya kalkar. Ben kısa vadede 1362 seviyesinin ulaşılarak bir süre düşüşlerin erteleneceğini düşünüyorum. 1362 seviyesine göre pozisyon almakta fayda var.

Günlük Strateji: 13623’nin üzeri kırılırsa 1355 seviyesinde stoplanmak şartıyla 1372 hedefiyle çok ölçülü miktarda alım yapılabilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Petrol 86,50-88,50 Arasında Dalgalanır

Tunus ve Mısır’daki olayların başlamasıyla birlikte yükselen petrolün gerçek olduğuna inanmadığımı geçtiğimiz hafta da belirtmiştim. Ne Ürdün’de, ne Mısır’da ne de Tunus’ta petrol üretimi yok. Bu nedenle petrol fiyatlarının o sert yükselişten sonra düşeceği belliydi. Petrolün bugünkü yerine bakacak olursak daha önceki düşüşün bir düzeltmesi olsaydı zaten bugünkü olduğu seviye olan 87,30 civarında olacaktı. Bundan sonra petrolü etkileyecek faktörler hisse senetleri, Dolar ve ekonomik toparlanmanın gidişatı olacak. Şu anki görünüme bakıldığında düşmeye devam eden kısa vadeli volatilite yakın zamanda petrolün 86,50 – 88,50 aralığında dalgalanacağını gösteriyor. ABD’den olumlu sürpriz gelişmelerin olacağını düşünmediğimden bu aralığın hem üstü hem de altının görülme ihtimali yüksek. Daha da düşüşler için Çin’in ekonomisinin yavaşlatma konusunda daha ciddi adımlar atması gerek.

Günlük Strateji: 88,90’ın üzeri kırılmadığı sürece 87,50 hedefiyle 85,70’ten satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yatay

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.