Faiz ve Döviz; İMKB’deki hareketi destekleyemedi - Haber 1Haber 1

Faiz ve Döviz; İMKB’deki hareketi destekleyemedi

26 Temmuz 2011 - 10:59

ABONE OL

Dün İMKB’de son zamanların en hareketli günlerinden birini yaşadık. Sabah saatlerinde 71,075’e kadar gerileyen İMKB 30’da gün sonu kapanışı 74,254’ten gerçekleşti. Dünkü alımların kuvvetli olmasına karşın, döviz ve faiz cephesindeki gelişmelerin İMKB’yi desteklemiyor olması kuşkuyu arttırıyor.

Haftalık yorumumuzda da değindiğimiz gibi 75,700’e kadar olacak çıkışlar endekste tepki boyutunda kalmaya devam edecektir. Fakat kısa vadede bakacak olursak bugün İMKB 30’un 73,900 altına sarkması yeniden satışların gelmesine neden olabilir. Bu nedenle gün içinde 73,900 üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü pozisyonlar taşınabilir. Fakat 73,900 altında saatlik kapanışlar yaşanacak olursa yukarı yönlü pozisyonların riskinin artacağı göz önünde bulundurulmalı.

Endekste dünkü yukarı yönlü ani hareketin temel ya da teknik sebeplerin dışında pozisyon kapamaların etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Buna karşın biz burada fiyatları alıp sattığımız için hareketin sebebinden ziyade sonuçlarıyla ilgilenmeye devam etmenin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Bugün çok dar bir aralıktaki rakamlar pozisyonlarımızın yönü konusunda bize yardımcı olacak. Aşağıda yukarıda da değindiğimiz 73,900, bu seviyenin altında yukarı yönlü pozisyon bulundurmayı doğru bulmuyoruz. 74,250 üzerinde de aşağı yönlü pozisyonların riskinin artacağını düşünüyoruz.

Yukarı yönlü hareketlerde kar alımı için direnç bölgelerimiz 74,800 ve üzerinde en önemli direnç olarak gördüğümüz 75,700. Olası geri çekilmelerde ise 72,800 gün içi işlemlerde aşağı yönlü pozisyonlarda kar alım seviyesi olarak düşünülebilir. Bu seviyenin de altına sarkılması durumunda aşağı yönlü pozisyonların getiri potansiyeli daha da artacağı için 72,800 altında yeniden düşüş yönünde pozisyon alınabilir..

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.