Formasyonun tamamlanması yüksek olasılık - Haber 1Haber 1

Formasyonun tamamlanması yüksek olasılık

21 Ekim 2011 - 10:44

ABONE OL

İMKB 30 da bir süredir bahsettiğimiz simetrik üçgen formasyonunun aşağı doğru kırılmasıyla satışlar sertleşmeye başladı. Dün %4’e yakın düşüş yapan endekste düşüşte öncülüğü mali sektör hisseleri yaptı. Hatırlanacak olursa bir süredir bu formasyonun kırılması durumunda olacak hareketin ani ve sert olacağından bahsediyorduk. Dün de bu formasyon gereği düzeltmenin İMKB 30’da 64,000/65,000 aralığına kadar devam edebileceğini belirtmiştik. Endekste oluşan son hareket bu beklentimizi destekler nitelikte.

Bu nedenle endekste bir süre yukarı yönlü pozisyon bulundurmayı doğru bulmuyoruz. Gün içi gelecek tepkilerde 68,500 aşılamadığı sürece bu tepkilerin yeni satış için kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. alım içinse ilk olarak yukarıda da bahsettiğimiz 64,000/65,000 aralığını beklemekle birlikte bu bölgelere kadar olacak bir geri çekilme sonrası yeni bir değerlendirmede bulunarak, alım yapılıp yapılmaması konusundaki görüşümüzü güncelleyeceğiz. Bu nedenle alım yapmayı düşünenlerin şimdilik beklemede kalmalarını daha doğru buluyoruz.

Dünkü Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan sonuçları kısaca değerlendirecek olursak, TCMB haftalık faizlerde yani gösterge faizde bir değişikliğe gitmezken, gecelik borçlanma oranlarında 350 baz puanlık bir artış yaparak faizleri %9’dan %12,5’e yükseltti. Bu sayede TL likiditesini kısmanın amaçlandığını ve böylece spekülatif döviz talebinin önüne geçilmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Buna karşın geçtiğimiz hafta yapılan TL zorunlu karşılıklarda yapılan indirimle çelişen bir hareket olduğunu ve alınan kararlar silsilesinin kafa karışıklığı yaratmaya devam ettiğini düşünüyoruz.

AB tarafında ise değişen bir şey yok. Ne yaptığı ve ne yapacağı belli olmayan bir kitle görünümü çizmeye devam ediyorlar. Pazar günü yapılacak AB Liderler Zirvesi’nden bir sonuç çıkmayacağı belli oldu. Şimdi de önümüzdeki hafta Çarşamba günü yeni bir toplantı yapılabileceği konuşuluyor. Bizim kesin kanaatimiz AB’den beklentilerin hepsini göz ardı ederek sadece gerçekleşenlere göre karar vermek oldu. Bu nedenle AB’de imzalanmış bir metin ortaya çıkana kadar AB haberlerini göz ardı edeceğiz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.