Karar günü: Tamam mı devam mı? - Haber 1Haber 1

Karar günü: Tamam mı devam mı?

28 Temmuz 2011 - 11:13

ABONE OL

İMKB 30 ANALİZİ

Dün İMKB günün son bir saatlik kısmına kadar güçlü görünümünü sürdürmesine ve bültenlerimizde bahsettiğimiz 74,800 direncini gün içinde aşmasına karşın, S&P’den gelen açıklamalar ve yurtdışı piyasalardaki zayıf görünümün etkisiyle son bir saatlik kısımda çok sert satış yedi. Gün içinde en yüksek 75,330 seviyesini gören endekste gün sonu kapanışı 74,218 seviyesinden gerekleşti.

Endeksteki satışların bugüne de taşınması görünümün yeniden zayıflamasına neden olacaktır. Bu nedenle bugün aşağı yönlü hareketlere daha hassas olunması gerekiyor. Endeks gün içinde 73,700 altına sarkar ve bu seviye altında kalış süresi uzarsa aşağı hareket potansiyeli artacaktır. Fakat endeks bu seviyelerden destek bulacak ve yeniden 74,400 üzerine atacak olursa, dün önemli direnç olarak gördüğümüz 74,800’ün kırılma olasılığı ve 75,500’e kadar olacak bir hareket başlatma olasılığı artacaktır. Bu nedenle bugün 74,400 üzerine olacak hacimli çıkışlarda, 74,000 altında stop loss yapmak kaydıyla alım yapılabileceğini düşünüyoruz.

Aşağı yönlü hareketlerde ise 73,700 altına olacak hareketler son birkaç günde oluşan gücün zayıflamasına neden olacağından bu seviyenin altında kalınması durumunda yukarı yönlü pozisyonların riskinin artacağını düşünüyoruz. Endeksin 73,700 üzerinde tutunamaması durumunda gerilemenin ilk olarak 72,700’e kadar devam etmesi beklenebilir ki, bu durumda dün bahsettiğimiz ters omuz-baş-omuz formasyonu da rafa kalmış olur.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.