Kararsız bekleyiş devam ediyor - Haber 1Haber 1

Kararsız bekleyiş devam ediyor

25 Ağustos 2011 - 10:25

ABONE OL

İMKB yurtdışı piyasalarda yaşanan iyimser havaya rağmen kararsız görünümünü dün de devam ettirdi. Bir süredir dile getirdiğimiz gibi İMKB 30’da aşağıda 62,500 desteği yukarıda da 66,500 direnci kırılmadığı sürece endeksteki kararsız görünüm devam edecektir.

Bu nedenle bu aralık içinde gün içinde kısa vadeli ve dar stoplu işlemler yapılmasını uygun görsek de gün aşırı ya da biraz daha orta vade için pozisyon almak için bir işaret göremiyoruz. Bugün gün içi işlemler içinse takip edilecek ilk direnç bölgemiz 64,500’de bulunuyor. Endeksin bu seviye üzerinde saatlik kapanışlar yapabilmesi, bir sonraki adımda 65,500 ve ardından 66,500’e kadar bir yükseliş başlatmasını sağlayabilir.

Bu nedenle İMKB 30’un 64,500 üzerinde kalması durumunda bahsettiğimiz bu direnç bölgelerine gelinmeden aşağı yönlü pozisyon alınmamalı. Aşağı yönlü hareketlerde ise 63,800 ilk önemli destek noktamız. Bu seviyenin altına sarkılması durumunda bahsettiğimiz 62,500 desteğine doğru sert bir geri çekilme daha gelebilir. Bu nedenle yukarı yönlü pozisyonların 63,800 altında stop loss yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

FED Başkanı Bernanke’nin Cuma akşamı TSİ 17:00’da yapacağı konuşma öncesi açıklanan verilerin piyasalarda sert hareketlere neden olduğunu görüyoruz. Bu nedenle açıklanacak verilere bakmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Bugün açıklanacak verilerden öne çıkanlar ise şöyle:

* 14:30 – Türkiye Ağustos Ayı TUİK Kapasite Kullanım Oranı
* 15:30 – ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.