Orta Vadede 1,48 - Haber 1Haber 1

Orta Vadede 1,48

12 Ağustos 2011 - 13:50

ABONE OL

Önümüzdeki Salı günü Merkel ve Sarkozy’nin bir toplantı yapacak olması, ABD’de önemli kararların alınabileceğine dair beklentileri oluşturunca Euro / Dolar paritesinde yeniden yükselişler görülürken aynı zamanda hisse senedi piyasalarında da yeniden toparlanmalar belirgin oldu. Bazı şirketlerin karlılıklarındaki yükselişin de dikkat çekici boyutlarda olması hisse senetlerinin yükselmesine neden olurken aynı zamanda geçen süreçte son günlerde yaşanan düşüşlerin yarattığı olumsuz teknik göstergeler de toparlanacak ve Salı gününden itibaren piyasalar biraz daha normalleşecektir. Bu durumda Euro/ Dolar paritesinde oluşabilecek olan düşüşler orta vadede 1,48 hedefiyle Euro alımı yapılmasına olanak verebilir. Kısa vadede de aynı senaryoya bağlı olarak 1,41’li seviyelerden alım yapmak için beklemek gerekir.

Günlük Strateji: 1,430’un altı kırılmadığı sürece 1,4150 seviyesinden 1,433 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

1,6350 Çok Önemli

Hisse senedi piyasalarında görülen anormal yükseliş ve düşüşler zor zamanlar yaşayan İngiliz ekonomisinin de sorgulanmasına neden olurken Sterlin / Dolar paritesi de yükselmekten çok uzak bir tavır içinde kalmaya devam ediyor. Paritenin daha önceden hareket ettiği 1,6250 – 1,650 bandının altının kırılmış olması önümüzdeki birkaç seans içinde paritenin yeniden 1,6350’nin üzerinde kapanış yapmadıkça yükseliş sürecine girmesi zor gözüküyor. Ancak yine de önümüzdeki birkaç gün içinde Doların yükselişine ya da Sterlinin düşüşüne neden olacak engel olacak faktörler mevcut olduğundan ilk etapta paritede bir miktar yükseliş beklemek mümkün. Bu yükseliş sürecini çok iyi takip ediniz. Eğer 1,6350’nin üzerinde gecelik kapanış olmazsa o zaman düşüşler uzakta değil demektir.

Günlük Strateji: 1,6380’nin üzeri kırılmadığı sürece, 1,6360 seviyesinden 1,6250 hedefiyle satış yapmak üzere beklenebilir. Ya da 1,6010’un altı kırılmadığı sürece 1,6050’den alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Yükselişe Hazırlanıyor

Dolar / Yen paritesi piyasadaki belirsizliklerin ağır basması sonucu hiçbir yere kımıldayamıyor. Bir yandan güvenli liman talebinin belirginleştiği bir ortamda Yene olan talebin artıyor olması varken, diğer yandan da Dolar faizlerindeki ve hisse senedi piyasalarındaki yükselişler Dolar / Yen paritesinin düşmesine engel oluyor Bir diğer engel de Japonya Merkez Bankası’nın yeniden 76 civarında olası bir müdahalede bulunabilecek olmasıdır. Hatırlarsanız daha önce 76’lı seviyelerde gelen müdahale sonucu piyasa 79’a kadar yükselmişti. Ben yakın zamanda Dolar / Yen paritesinin düşüşlerinin alım fırsatı olduğuna inanıyorum. Bu nedenle düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi taraftarıyım.

Günlük Strateji: 75,80’nin altı kırılmadığı sürece, 76,10 seviyesinden 77,40 hedefiyle ölçülü alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Altın ve Hisse Senetleri

Avrupa’daki ülkelerin de kredi notunun düşme tehlikesinin var olduğu bugünlerde altın fiyatı rekor kırmaya devam ederken belki de gözden kaçan nokta var: Zaten bu ülkeler kendi çıkarları için kredi notu dedikleri konuyu bugüne kadar kendi lehlerine kullanmış ve hak etmedikleri halde ucuz kredi bularak ekonomilerini ucuz yolla çevirdiler. Şimdi 11 Eylül sonrasında bugüne kadar altın bazında düşük kalmış hisse senetlerini yeniden almak için altını yükseltmek güzel bir fırsat olabilir. Ancak hisse senetlerinin altı bazında düşüşünü tamamlamış olmasına yakın olduğumuz bugünlerde hisselerin olası yükselişi faizlerin artmasına ve aynı zamanda da hisselerin yükselmesiyle sonuçlanabilir. Bu da altının yükselişinin daha da sorgulanmasına neden olmalı. Gerçek şu ki ben her ne kadar bunları söylersem söyleyeyim bir gerçek var ki o da altının durmadan yükseldiğidir ancak benim derdim altının yeniden durmadan düşeceği bir ortama yaklaşırken siz de yükselir beklentisiyle hayal kırıklığına uğramamanız. Bu nedenle o gün altının yükseleceğini düşünsem bile alım yapmayı değil yükselişlerde kısa süreli satış yapmanızı ve eğer stoplanmazsanız o pozisyonu çok uzun bir süre taşımanızı öneriyorum. Kısa vadede altın hafta sonuna girerkenki belirsizliklerde dolayı çok düşmeyebilir ama yine de yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor.

Günlük Strateji: 1795’in üzeri kırılmadıkça 1792 seviyesinden 1710 Dolar hedefiyle çok ölçülü satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Hisselerle Paralel Hareket Edebilir

Dünkü seansta hisse senedi piyasalarında görülen yükselişler ve bu hafta içinde sürpriz bir şekilde stoklarda görülen gerilemeler petrol fiyatlarının yapmış olduğu belirgin düşüş sürecinin arından teknik bir toparlanma yapmasına neden oldu. Bu hafta sonuna girerken ekonomik belirsizliklerin devam edeceği bir ortamda petrol daha çok hisse senedi piyasalarıyla paralel hareket edebilir. Bu durumda gün içinde yeniden düşler görmek mümkün. Bu olursa o zaman alım yapmak gerekebilir.

Günlük Strateji: 80,70’in altı kırılmadığı sürece, 81,00 seviyesinden, 82,30 hedefiyle ölçülü alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Soya Yükseldi Ama Sonrası Sınırlı Olur

Hisse senedi piyasalarında görülen yükselişler ekonomik durumun yeniden normalleşeceği fikrini ortaya atınca sanayi alanda kullanılan emtialar ve gıda emtiaları toparlanmaya devam etti. Bu durum soyanın da bu olumlu gelişmeden nasibini almasına neden olunca soya fasulyesi ve soya yağı fiyatlarında yükselişler görüldü. Ancak ABD’de hasat öncesi mevsimin son derece elverişli geçmiş olması zaten yüksek olan stokların artan arzla birlikte yükselmesine neden olursa o zaman soyadaki yükselişler yeniden düşüşlerle karşılanır. Bu nedenle yükselişler görülebilir ama hasada yakın olduğumuzdan yükselişlerin sınırlı olacağını tahmin ediyorum.

Günlük Strateji: 1378’in üzeri kırılmadığı sürece, 1372 seviyesinden, 1357 hedefiyle satış yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.