Riskinizi kontrol altında tutun - Haber 1Haber 1

Riskinizi kontrol altında tutun

30 Eylül 2011 - 10:43

ABONE OL

Gün içi kısa yorumlarım için Twitter Adresim: @uzeyir_dogan

İMKB’de not artışı spekülasyonları dün devam etti ve İMKB bu beklenti ile güçlü görünümünü sürdürdü. Geçtiğimiz haftadan itibaren bu beklentinin yılsonuna kadar İMKB’nin güçlü duruşunu devam ettirmesini sağlayabileceğinden bahsediyoruz. Buna karşın söylentilerin bu denli ayyuka çıkmış olması ve her gün aynı senaryonun tekrarlanması volatilitenin ve dolayısıyla da riskin aşırı yüksek seviyelere çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle yatırımcıların risklerini kontrol edebilecekleri düzeyde tutmaları özellikle VOB’da düşük kaldıraçlar kullanmaları olası zararlarda piyasalardaki devamlılıklarını sağlamaları açısından önemli olacaktır.

Teknik olaraksa İMKB 30’da 72,000 artık güçlü destek konumuna geçti. Yeniden bu seviye altına sarkılmadığı sürece aşağı yönlü pozisyonların riskini çok yüksek buluyoruz. Hafta başında 72,000 direncinin aşılmasıyla birlikte hedefin 75,000/76,000 aralığı olabileceğini dile getirmiştik. Bu hedef canlı olmakla birlikte İMKB’nin yorgunluk belirtileri sergilediğini düşünüyoruz. Bu nedenle yukarı yönlü hareket potansiyeli görsek de temkinli yaklaşmaya devam ediyoruz. Özetle 72,000 üzerinde kalındığı sürece yukarı hareket potansiyeli devam edecektir. Fakat bizler bu hareketin şuan için çok sağlıklı bir yapı sergilemediğini ve riskin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Riskin olduğu yerde getiri potansiyeli de yüksek olacağı için yatırımcıların inandıkları yönde fakat mutlaka stop loss bulundurarak pozisyon almaları doğru olacaktır.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.
Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.