Şirketler, "değişimi" sürdürülebilir inovasyonla yönetmeli - Haber 1Haber 1

Şirketler, “değişimi” sürdürülebilir inovasyonla yönetmeli

27 Nisan 2012 - 10:50

ABONE OL

Tüketiciler; markanızın, ürün ve servislerinizin bir önceki karşılaşmasından daha iyi olmasını istiyor. Her seferinde onu şaşırtmanızı, diğerlerine fark atmanızı ve sizi tercih ettiğinde, hayatına değer katmanızı istiyor. Eğer hayal gücünüz ve cesaretiniz varsa tüketici, beklentilerini anladığınız için sizi ödüllendirecektir.

En kurumsal şirketlerin dahi, radikal dönüşümler ya da yeni bir teknolojiye, yeni bir iş modeline geçiş söz konusu olduğunda, yönetim düzeyinde belirsizlik ve risklerden doğan kaygılar yaşadığını biliyoruz. Değişim kaygısını doğuran riskleri en aza indirmek, güvence altına alınmış, sürdürülebilir inovasyon ile mümkündür. Bugün en üstün teknolojilerin bile aylar içerisinde kopyalanabildiğini biliyoruz. Öyleyse yeni dünyada, yeniliklerimizi ve markamızı ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız. Bu da ancak profesyonel marka, patent ve tasarım tescilleri ile mümkün. Taklit edilme riskinizin doğduğu andan itibaren, durumdan haberdar olmanız, gerekli aksiyonları almanız; hem marka değerinizi, hem de rekabet gücünüzü korumanız için elzemdir.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın iPad ürününün ardından, Samsung, Dell, Blackberry gibi şirketlerin de yeni tablet bilgisayarlarını piyasaya sürdükleri ve çok yakında Microsoft’un da kendi tablet bilgisayarını tüketicilerin beğenisine sunacağı yönünde bir haber vardı. Peki bu haber ne anlama geliyor? “Bilgisayar üreticisi firmalar için, Tablet PC üretmenin tam zamanı!” şeklinde okuyabilir miyiz? Tabii ki hayır. “Sıfırdan tablet bilgisayar üretip, yukarıdaki devlerle bu ürün kategorisinde rekabet etmek için artık çok geç olduğu, çok iyi bir ürünle bile, belki biraz yerel pazar payı şansınızın olabileceği” şeklinde değerlendirilebilir. Kısaca bu ürün için doğru zamanlama; yeni ürünlere dair haberlerin yayılmaya başladığı dönem değil, henüz bu yönde tüketim trendinin belirmesidir.

Tüketici bugün markanızın, ürün ve servislerinizin bir önceki karşılaşmasından daha iyi olmasını istiyor. Her seferinde onu şaşırtmanızı, diğerlerine fark atmanızı ve sizi tercih ettiğinde, hayatına değer katmanızı istiyor. Eğer hayal gücünüz ve cesaretiniz varsa tüketici, beklentilerini anladığınız için sizi ödüllendirecektir.

İşte bu yeni beklentiler noktasında, alanınızda lider olmak istiyorsanız bugün artık proaktif inovasyonu benimsemeli, geleceğe yönelik tüketici eğilimlerini tahmin etmeli ve kendi gelecek trendinizi kurgulamaya başlamalısınız. Yeni teknoloji, tasarım ve markalarınızı tescil ile koruma altına alarak güvenle büyüyebilirsiniz. Böyle bir yapıda, profesyonel patent danışmanlığı almanız size daha uzun vadeli planlamanın yolunu açacaktır.

Güzel günler dileklerimle..

Kemal Yamankaradeniz

Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

yamankaradeniz@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.