Stratejimiz 69,000 desteğine bağlı - Haber 1Haber 1

Stratejimiz 69,000 desteğine bağlı

07 Ekim 2011 - 12:40

ABONE OL

İMKB 30 ve Dolar/TL Analizi:

AB’nin bankacılık krizine çözüm bulacağı beklentisiyle yurtdışı piyasalarda başlayan iyimser hava dün de devam etti. ABD’de endeksler dünkü hareketle birlikte üç gün üst üste yükselmeyi başardı. Fakat önceki günlerde pozitif ayrışan İMKB bu son harekette yurtdışı piyasalara ayak uyduramadı. Özelikle bazı banka hisselerinde yaşanan satış baskısı endeksin yukarı gitmesini engelliyor. Dün de değindiğimiz gibi endekste 69,000 seviyesinde güçlü bir destek bulunuyor. Endeks dün bu desteği test etme eğilimindeydi. Bugün yine bu desteğe doğru bir geri çekilme yaşanabilir. Bu bölgeden tepki alımlarının gelmesi ve endeksin hızlı bir çıkış yapması muhtemel. Bu nedenle günlük stratejide 68,500 altında stop loss yapmak kaydıyla 69,000 civarından alım yapılabileceğini düşünüyoruz. Diğer bir strateji de bu desteğin kırılmasını beklemek ve ardından aşağı yönlü pozisyonlara ağırlık vermek olmalıdır. Endeks 69,000’i kıracak olursa satış baskısı çok daha sert hissedilecektir. Bu durumda 65,000 hedefli yeni bir satış baskısı başlayabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 71,500 aşılmadığı sürece kalıcı bir toparlanmadan bahsetmek zor. Bu nedenle gün içinde alınan long pozisyonlarda 71,000 üzerinde karlar realize edilmeli ve yeniden pozisyon almak için 71,500’ün geçilip geçilemeyeceği izlenmelidir.

Son olarak Dolar/TL kuruna değinecek olursak, TCMB’nin müdahalesi ile gevşeyen kurda, aşağı yönlü hareketin devam edebilmesi müdahalenin ve yurtdışı piyasaların seyrine bağlı. Kısa vadede bu müdahaleler kur üzerinde etkili olsa da kurun orta vadede global gelişmelerin etkisiyle hareket edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle kurda TCMB’nin şu anki proaktif müdahalelerinin durduğu ya da yavaşladığı yerlerden yeniden pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.