Yanıtsız kalan sorular - Haber 1Haber 1

Yanıtsız kalan sorular

09 Şubat 2014 - 13:22

ABONE OL

Biz yayıncıların görevi soru sormaktır. Medya kuruluşlarına verilen anayasal görev budur. Halkın merak ettiklerini, kafasına takılanları radyodan, TV’den, internetten ve gazeteden sorarız. Sormalıyız. Aksi halde kendi vicdanımıza hesap veremez hale geliriz.

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’ndan sonra açılan soruşturmalar, yaşanan gözaltılar kamuoyunun huzuruna onlarca soru taşıdı. Şu anda şüphe nedeniyle gözaltında tutulan bakan çocukları ve Halkbank Genel Müdürü dahil hiç kimseye “sen suçlusun” diyemeyiz.
Ama tüm bu süreci sanki yaşanmamış gibi göstermeye yeltenen hükümete, Adalet Bakanlığı’na ve İçişleri’ne çok sayıda soru sorabiliriz.
Başlayalım:

1- 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’ndan sonra ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon dolar kimin parası ? Nereden geldi ? Nereye gidiyor ?

2- Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in Vakıflar Bankası’ndaki hesabına yatan 99 milyon dolar parayı kim yatırdı ? Neden yatırdı ?

3- Milli İstihbarat Teşkilatı MİT, İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın bazı bakanlarla, bakan oğullarıyla ve diğer kişilerle ilişkilerini Başbakan Erdoğan’a rapor etti mi ? Ettiyse Başbakan neden gereğini yapmadı?

4- 17 Aralık Rüşvet Operasyonu sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, hedef göstererek bazı bankaların piyasadan dolar topladığını iddia etmişti. “Ben konuşuyorsam sadece şüpheyle değil” demişti. O zaman bunun belgesi nerede ?

5- Başta Egemen Bağış olmak üzere bazı bakanlar neden Reza Zarrab’ın ofisine gidip-geliyordu ? Ne yapıyorlardı ?

6- Taksim Projesi ihalesinin ve ardından Sabah-ATV’nin hediye edildiği Kalyon İnşaat’a hemen her hafta hangi bakanlar gelip-gidiyordu ? Neden ?

7- Sabah-ATV için Başbakan’ın emriyle para toplandı mı ? İşadamları bu paraları hangi amaçla verdiler ?

8- Bazı ihalelerin danışıklı dövüş olarak hatta bağış karşılığı verildiği doğru mudur ?

9- İzmir Urla’daki villalar kimindir ? Mahkeme kararına rağmen inşaatı nasıl devam etmektedir ?

10- Başta Akşam Gazetesi ve Show TV olmak üzere bazı medya kuruluşları neden TMSF tarafından ihale yapılmadan verilmiştir ?

11- Fezlekeler 1,5 aydır neden TBMM’ye gönderilmemektedir ? Özel bir nedeni mi vardır ?

12- Sayıştay raporu bütçe görüşmelerinde neden TBMM’de açıklanmamıştır ?

13- 17 Aralık’tan bu yana Emniyet’teki binlerce polisin görev yeri neden değiştirilmiştir ? Görev suçu işledilerse neden mahkemeye verilmemişlerdir ?

14- HSYK’daki değişiklikler neye göre yapılmıştır ?

15- İstanbul Adliyesi’ndeki değişikliklerin nedeni nedir ?

16- Ergenekon davası sürecinde büyük övgü toplayan Savcı Zekeriya Öz neden şimdi pasif bir göreve gönderilmiştir ?

17- Görevden ayrılan bazı bakanların dediği gibi İstanbul’daki tüm imar işlerinden Sayın Başbakan’ın haberinin olduğu doğru mudur ?

Eksik bıraktığım soru var ise lütfen siz tamamlayın. Şimdilik benden bu kadar.
Unutmayın, demokrasi, şüphe edilen soruları rahatça sormak ve yanıtını da itirazsız alabilmektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.